Balandžio 20 d., Šeštadienis

LITIMEKSA, UAB

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Chemijos pramonė   » Trąšos, augalų apsaugos priemonės

Įmonės kodas: 304358859
PVM mokėtojo kodas: LT100010577512
Adresas: Draugystės g. 17-1, LT-51229 Kaunas
Telefonas: (622) 76992
Mobilus tel.: (622) 76992
Vadovas/direktorius: Ričardas Monkevičius
Svetainė: www.litimeksa.lt  
E.paštas: litimeksa@gmail.com
Facebook: LITIMEKSA, UAB


Aprašymas:



Paskutiniai dešimtmečiai biologijos moksle buvo pažymėti nuostabiais atradimais, iš kurių daugelis rodo, kad simbiozė ir ryšys su mikroorganizmais yra augalų gyvenimo pagrindas. Augalų šaknys egzistuoja tankioje bakterijų ir mikroskopinių grybelių aplinkoje, sudarančioje patogias sąlygas augalo gyvybinei veiklai. Tuo pat metu mikroorganizmų bendruomenių sudėtis šaknies zonoje ne visada yra priimtina darniam augalų augimui ir vystymuisi. Dėl to kaltos nepalankios aplinkos sąlygos, pernelyg didelė žemės ūkio chemizacija ir kt. Štai kodėl atsirado idėja dirbtinai aprūpinti žemės ūkio augalus agronomiškai vertingais mikroorganizmais. Šis procesas gali būti optimizuotas taikant specialius mikrobinius preparatus, tokius kaip Ryzohumin, Polimiksobakteryn, Albobakteryn, Diazobakteryn, Biohran, Khetomik, Mikrohumin, kurie taip pat vadinami mikrobiologinėmis trąšomis.

Mikrobiologiniai preparatai augalų auginimui - mikroorganizmų kultūros, gaunamos pasirinkus tarp aktyviausių azoto fiksuojančių, fosforo mobilizuojančių, augimą stimuliuojančių bakterijų ir grybelių, padaugintos mitybos terpėje biotechnologiniais metodais. Preparatuose esančių mikroorganizmų skaičius yra 1-10 mlrd. / 1 g (mililitre), tai leidžia apdorojant kultūrinių augalų sėklas užtikrinti būtinos bakterijos arba mikromiceto dominavimą augalų šaknų zonoje naudojant nedidelį preparato kiekį (50-300 g, priklausomai nuo augalo rūšies ir sėklų sėjimo normos).



Biologinių trąšų taikymas padeda:

1. Padidinti ir pagreitinti daigumą, sustiprinti sėklą.

2. Gerinti dirvožemio mikrobiologinę sudėtį.

3. Padidinti augalų atsparumo lygį išoriniam poveikiui.

4. Pagerinti augalų mitybą azotu ir fosforu.

5. Padidinti mineralinių trąšų naudojimo koeficientus.

6. Padidinti pasėlių derlingumą.

7. Pagerinti produktų kokybę.

8. Atkurti natūralų dirvožemio derlingumą.

Šie poveikiai gali būti paaiškinami mikroorganizmų augalų hormonų gamyba (auksinai, giberelinai, citokinai). Tai padeda formuoti galingą šaknų sistemą, kuri teigiamai veikia maistinių medžiagų įsisavinimą. Fitohormonai, keičiant augalų fermentų sistemos veiklą, taip pat prisideda prie žieminių pasėlių krūmijimo mazguose, cukraus kaupimosi, o tai daro įtaką jų žiemojimui. Šaknų sričių kolonizacija būtinais mikroorganizmais ir pastovus augalų aprūpinimas fitohormonais aktyvina fotosintezės procesą. Taip pat didėja azoto fiksacijos ir fosfato mobilizacijos aktyvumas. Suformuotos augalų ir mikrobų asociacijos bei simbiozės gali ilgą laiką atsispirti patogeninių mikroorganizmų infekcijai.

Šių poveikių visuma prisideda prie augalų derliaus padidėjimo ir augalų produktų kokybės gerinimo.

Mikrobiniai preparatai yra veiksmingi, kai jie naudojami ekologinės žemdirbystės sistemose. Tuo pat metu jie yra vienas iš galingiausių veiksnių, turinčių įtakos augalų produktyvumui. Taip pat biologiniai preparatai daro didžiulę įtaką žemės ūkio augalų derlingumo procesui, kai jie naudojami tradicinėse žemės ūkio technologijose (naudojant mineralines trąšas). Šiuo atveju, augant šaknų sistemai ir jos imlumo savybei, veikliosios medžiagos įsisavinimo iš trąšų kiekis žymiai didėja. Agrochemikai ir žemdirbiai žino iš praktikos, kad azoto iš trąšų įsisavinimas augalais neviršija 35-50%, fosforo - ne daugiau kaip 20%, kalio - 25-60%, priklausomai nuo dirvožemio tipo. Bakterizuoti augalai sugeba įsisavinti maistines medžiagas 20-30% daugiau. Tai leidžia padidinti trąšų efektyvumą (jei reikia, atsisakyti atitinkamos trąšų dalies, nesumažinant žemės ūkio kultūrų derliaus).



Polimiksobakteryn
Preparatas Polimiksobakteryn yra sukurtas fosfatų mobilizuojančios bakterijos Paenibacillus polymyxa pagrindu. Šio preparato taikymas padeda pagerinti žieminių kviečių, kukurūzų, kitų grūdinių kultūrų rūšių, taip pat cukrinių runkelių ir linų mitybą fosforu. Bakterijos, esančios preparato sudėtyje yra aktyvūs augimo stimuliuojančių medžiagų gamintojai, tai leidžia naudoti preparatą ne tik priešsėjiniam sėklų paruošimui, bet ir per lapus. Skirtingai nuo kitų preparatų, Polimiksobakteryn yra nespecifinis preparatas, todėl jis gali būti sėkmingai naudojamas daugelio kultūrų rūšių auginimo technologijose.


Ryzohumin
Preparatas Ryzohumin yra sukurtas siekiant sudaryti reikiamas sąlygas produktyvių azoto fiksuojančių bakterijų su ankštiniais augalais simbiozių formavimuisi. Priklausomai nuo augalų rūšies, juose yra padaugintų bakterijų, būdingų konkrečiam ankštiniam augalui. Skirtingai nuo preparatų, parduodamų kitose kompanijose ir organizacijose, Ryzohumin savo sudėtyje turi ne tik bakterijų, bet ir fiziologiškai aktyvių natūralios kilmės junginių. Tai leidžia padidinti sėklų priešsėjinį apdorojimo efektyvumą. Ryzohumin daro didžiulę įtaką lubinų, sojų, avinžirnių augalų produktyvumui. Yra labai efektyvus auginant žirnius ir pupeles (žinomas pavyzdys iš praktikos, kai apdorojus Rizohuminu pasėlius jų produktyvumas padidėjo 100 %).


Khetomik
Khetomik - tai biologinė trąša, sukurta grybelio Chaetomium cochliodes pagrindu. Trąša pasižymi stiprinančiu poveikiu imuninei sistemai ir plataus spektro veiksmais augalų produktyvumo procesui. Naudojamas siekiant pagerinti grūdinių ir ankštinių kultūrų, saulėgrąžų, lubinų, linų, daugiamečių žolių, cukrinių runkelių, bulvių ir kitų augalų mitybą.
Biologinio preparato poveikis augalams yra daugiafunkcinis. Biologinė trąša savo sudėtyje turi grybelį, kuris aktyviai kolonizuoja šaknų sistemą ir padidina šaknų įsisavinimą, taip pat preparato sudėtyje yra fitohormonių medžiagų, sukeliančių augalų atsparumą neigiamiems aplinkos veiksniams.
Khetomik biologinė sudedamoji dalis nėra skirta tik vienai augalų rūšiai, todėl preparatą galima naudoti augalininkystėje universaliai.


Biohran
Preparatas Biohran savo sudėtyje turi azoto fiksuojančių bakterijų Azospirillum brasilense (bulvėms) arba Azotobacter chroococcum + Azotobacter vinelandii bakterijų asociaciją (daržovių kultūroms), imobilizuotų vermikomposto granulėse (organinių medžiagų kompostavimo produktas, kuris buvo pagamintas naudojant Kalifornijos sliekų hibridą Eisenia foetida). Taip pat galima gaminti preparatą skystu pavidalu. Šiuo atveju naudojama bakterinė kultūra (komponentas Nr. 1) ir vermikomposto ekstraktas (komponentas Nr. 2). Preparatas yra veiksmingas auginant bulves, kopūstus, agurkus, pomidorus ir kitas daržoves.


Albobakteryn
Preparatas Albobakteryn yra sukurtas fosfatų mobilizuojančios bakterijos Achromobacter album pagrindu. Šis preparatas skirtas pagerinti žieminių ir pavasarinių rapsų, taip pat garstyčių mitybą mineralu. Skatina didesnį derlingumą ir aliejaus kiekį.




Diazobakteryn
Preparatas Diazobakteryn skirtas padidinti žieminių rugių, grikių, visų rūšių svidrių produktyvumą. Užtikrina labai aktyvių azoto fiksuojančių asociacijų formavimąsi, yra galingas augimo stimuliuojančių medžiagų gamintojas. Skatina didesnį pasėlių produktyvumą, padidina amino rūgščių ir baltymų kiekį galutiniame produkte.



Mikrohumin
Preparatas Mikrogumin, sukurtas azoto fiksuojančios bakterijos Azospirillum brasilense ir fiziologiškai aktyvių junginių komplekso pagrindu, yra veiksmingas auginant miežius ir avižas. Padidina derlingumą, turi didžiulį poveikį azoto apykaitai augaluose, o tai padeda didinti aminorūgščių ir baltymų kiekį produkte. (Auginant alaus gaminimui tinkamas miežių veisles, kuriose negali būti daug baltymų, Mikrohumin turi būti naudojamas esant žemam dirvožemio derlingumui).



Žemėlapis



Raktažodžiai: Litimeksa UAB, Litimeksa UAB įmonė, Litimeksa UAB firma, Litimeksa UAB kontaktai, Litimeksa UAB adresas, Litimeksa UAB telefonas, Litimeksa UAB vadovas, Litimeksa UAB projektai, Litimeksa UAB Kaune, Litimeksa UAB Kaunas, mikrobiologinės trąšos, trąšos, preparatas polimiksobakteryn, bakterijos, preparatas ryzohumin, khetomik, preparatas biohran, biologiniai preparatai, bakterinė kultūra, preparatas albobakteryn, preparatas diazobakteryn, preparatas mikrogumin, mikrohumin, diazobakteryn, albobakteryn, biohran, khetomik, ryzohumin, polimiksobakteryn, augalų augimo skatinimas, azotą fisuojančios bakterijos, pasėlių augimo skatinimas, trąšos augalams, mikrobiologinės trąšos Kaune, trąšos Kaune, preparatas polimiksobakteryn Kaune, bakterijos Kaune, preparatas ryzohumin Kaune, khetomik Kaune, preparatas biohran Kaune, biologiniai preparatai Kaune, bakterinė kultūra Kaune, preparatas albobakteryn Kaune, preparatas diazobakteryn Kaune, preparatas mikrogumin Kaune, mikrohumin Kaune, diazobakteryn Kaune, albobakteryn Kaune, biohran Kaune, khetomik Kaune, ryzohumin Kaune, polimiksobakteryn Kaune, augalų augimo skatinimas Kaune, azotą fisuojančios bakterijos Kaune, pasėlių augimo skatinimas Kaune, trąšos augalams Kaune, mikrobiologinės trąšos Kaunas, trąšos Kaunas, preparatas polimiksobakteryn Kaunas, bakterijos Kaunas, preparatas ryzohumin Kaunas, khetomik Kaunas, preparatas biohran Kaunas, biologiniai preparatai Kaunas, bakterinė kultūra Kaunas, preparatas albobakteryn Kaunas, preparatas diazobakteryn Kaunas, preparatas mikrogumin Kaunas, mikrohumin Kaunas, diazobakteryn Kaunas, albobakteryn Kaunas, biohran Kaunas, khetomik Kaunas, ryzohumin Kaunas, polimiksobakteryn Kaunas, augalų augimo skatinimas Kaunas, azotą fisuojančios bakterijos Kaunas, pasėlių augimo skatinimas Kaunas, trąšos augalams Kaunas


Veiklos sritys: Trąšos, augalų apsaugos priemonės - Žemės ūkio produktai, apdorojimas, žemės ūkio bendrovės - Sodininkystė, daržininkystė

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)