Balandžio 20 d., Šeštadienis

RASEINIŲ KŪNO KULTŪROS IR SPORTO CENTRAS

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Kelionės, poilsis, laisvalaikis, pramogos   » Sporto mokyklos

Įmonės kodas: 190107120
PVM mokėtojo kodas: ne PVM mokėtojas
Adresas: Vilniaus g. 11, LT-60180 Raseiniai
Telefonas: (428) 51881
Faksas: (428) 51133
Vadovas/direktorius: Gintautas Balčaitis
Svetainė: www.raseiniukksc.lt  
E.paštas: kksc@raseiniai.lt


Aprašymas:

Raseinių vaikų ir jaunių sporto mokykla (dabar Raseinių kūno kultūros ir sporto centras) buvo įkurta 1965 m. rugsėjo 1 d. Sporto centrą kasmet lanko apie 400 mokinių.

MISIJA

Raseinių kūno kultūros ir sporto centras – vaikų, jaunimo neformalaus ugdymo ir suaugusiųjų sporto savivaldybės įstaiga, sudaranti sąlygas sportuoti, koordinuojanti kūno kultūros ir sporto veiklą rajone. Centras formuoja ir įgyvendina mokinių ugdymo turinį pagal Švietimo ir mokslo ministerijos ir kūno kultūros ir sporto departamento patvirtintus sporto mokyklų (centrų) ugdymo planus.

VIZIJA
  • Sudaryti sąlygas ugdyti sveiką ir fiziškai aktyvią Raseinių miesto, rajono bendruomenę.

  • Nustatyti vaikų potencialius gebėjimus ir juos ugdyti parengiant didelio meistriškumo sportininkus, kurie atstovautų rajonui apskrities, šalies varžybose ir Lietuvai tarptautinio lygmens varžybose.

  • Savo įtakos sferoje plėtoti ir organizuoti kūno kultūros bei sporto renginius, teikti metodinę paramą suinteresuotiems asmenims, sporto klubams, bendruomenėms.
______________________________________________________________________________________________

Sporto šakos

Badmintonas

Raseiniuose badmintono sporto šakos pradžia yra 2008 metai Raseinių Šaltinio vidurinėje mokykloje (kūno kultūros mokytojas Egidijus Šubinas). Pirmieji sportininkai: Algirdas Spurga, Modestas Norušis, Gediminas Bakšys, Justina Eimutaitytė, Agnė Greičiūtė, Greta Laurinaitytė.

2009 m. rugsėjo 1 d. badmintonas pradėtas kultivuoti Raseinių kūno kultūros ir sporto centre (treneris Egidijus Šubinas). Nuo 2011 m. rugsėjo 1 d. yra trys badmintono grupės (40 mokinių), dirba du treneriai Vida Būzienė ir Egidijus Šubinas.

2010 m. balandžio 13 d. įkurtas Raseinių badmintono klubas (klubo prezidentas Egidijus Šubinas).
______________________________________________________________________________________________


Futbolas

Futbolas Raseinių sporto mokykloje buvo pradėtas žaisti 1966 metais. Futbolo treneriu dirbo Povilas Teišerskis. Tačiau jam išvykus iš Raseinių futbolo grupė buvo panaikinta.

Raseinių kūno kultūros ir sporto centre futbolo grupė įkurta 2011 m. rugsėjo mėnesį. Treneriu dirbo Steponas Nacius, šiuo metu dirba treneris Gediminas Poška.

______________________________________________________________________________________________

Krepšinis

Krepšinis sporto mokykloje nuo pat pradžių tapo populiariausia sporto šaka. Į krepšinį kasmet susirenka pustrečio šimto vaikų. Šiai sporto šakai visada buvo skiriamas didesnis dėmesys, nes į jį susirenka daugiausia vaikų. Grupinis žaidimas, geros emocijos, varžybos kasmet padidina lankančiųjų skaičių.

Pirmasis treneris, ėmęsis mokyti vaikus krepšinio, buvo Benediktas Stanislovaitis. Kiek vėliau prie jo triūso prisidėjo kūno kultūros mokytojai – Rimas Babonas ir Kazimieras Sėjūnas. Jų auklėtiniai eilę metų buvo nenugalimi rajone, užėmė gana aukštas vietas respublikos moksleivių krepšinio pirmenybėse. Šių trenerių dėka buvo padėtas tvirtas pamatas krepšinio tradicijoms.

Mokyklos krepšininkai yra pasiekę puikių rezultatų tarptautiniuose turnyruose Vokietijoje, Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje. Jau daug metų, kaip kasmet pasikeičiame sportinėmis delegacijoms su Miulchauzno miestu (Vokietija), kiek rečiau su Chimki (Rusija) ir kt.
______________________________________________________________________________________________

Imtynės

Lietuvoje imtynės pradėtos kultivuoti 1924 m. Šiuo metu Tarptautinėje imtynių federacijoje (FELA) yra 173 narės. Tai olimpinė sporto šaka. Į olimpines žaidynes įtrauktos ir moterų imtynės.

Sportininkų meistriškumas nuolat auga. Kasmet sukomplektuojama po dvi, tris mokymo grupes. 2003 metais pirmą kartą, dėl aukšto sportininkų pasiruošimo, sukomplektuota meistriškumo tobulinimo grupė. Joje treniruojasi Ernestas Lukša, Nerijus Rūkas, Giedrius Narjauskas, Edvinas Petrauskas ir kt. Auga jaunoji, šios vyriškos sporto šakos, pamaina. Titas Grisius, Mantas Žukovskis, Marius Staršelskis, Rokas Ramanauskas jau yra tapę Lietuvos vaikų ir jaunučių laisvųjų imtynių čempionais.

Per visą laikotarpį, kai mokykloje buvo kultivuojamos laisvosios imtynės, įvairiose amžiaus grupėse išugdyta apie 40 Lietuvos čempionų ir apie 70 prizininkų. Be to mokykloje vedamos laisvųjų imtynių pirmenybės moksleiviams ir rengiami laisvųjų imtynių veteranų čempionatai. 1994 metais įkurtas laisvųjų imtynių sporto klubas "Lūšis". Jaunųjų sportininkų pasiruošimui ir varžyboms daug padeda AB "Mirkliai".
______________________________________________________________________________________________

Lengvoji atletika

Viena pirmųjų sporto šakų pradėtų kultivuoti mokykloje buvo lengvoji atletika. Daug vaikų išbandė jėgas bėgdami įvairias distancijas stadiono takeliuose, šokdami į tolį ir aukštį, mesdami ietį ar diską. Kai kurių pasiekimai buvo gana aukšti, kitų kuklesni.

Lengvaatlečių pasiekimai visą laiką po truputį gerėjo. Pagausėjus trenerių būriui, pagausėjus vaikų, lankančių lengvąją atletiką, atsirado galimybė vis daugiau vaikų parodyti zoninėse ir finalinėse pirmenybėse.
______________________________________________________________________________________________

Tinklinis

Tinklinis Raseinių sporto mokykloje pradėtas žaisti tik 1999 metais.

Suaugusių tarpe tinklinio žaidimas buvo gana populiarus ir konkuravo su krepšiniu. Pirmiausia buvo pradėta žaisti lauko tinklinio aikštėse, o atsiradus sporto salėms, šis žaidimas persikėlė į jas.

Ankščiau tinklinis dominavo per populiarias kaimo jaunimo vasaros žaidynes, kuriose dalyvaudavo daug moterų ir vyrų komandų.

Rajono vyrų rinktinė dalyvaudavo įvairiose respublikinėse varžybose ir turnyruose, bet svarių pergalių nepasiekė.

Pirmaisiais Nepriklausomos Lietuvos metais, rajone tinklinis merdėjo. Pirmieji tinklinio atsigavimo požymiai atsirado tik 1998 m. gegužį, kai Ariogaloje buvo įrengtos dvi paplūdimio tinklinio aikštelės ir surengtos Lietuvos paplūdimio tinklinio moterų ir vyrų čempionato vienos iš etapų varžybos. Tai buvo teigiamas postūmis mūsų rajono tinklinio vystymuisi, nes "atsirado" smėlio aikštės "Lakštingalos" slėnyje prie Dubysos, Girkalnyje, Raseinių mieste. Kasmet pradėtos rengti vyrų paplūdimio tinklinio pirmenybės, kuriose dalyvauja vis daugiau entuziastų.

Padėtis pasitaisė, kai 1999 metų rudenį nutarta pradėti kultivuoti tinklinį Raseinių sporto mokykloje. Pratybas pradėjo lankyti kelios dešimtys berniukų ir mergaičių. 2002 m. mokyklos berniukų komanda startavo Lietuvos sporto mokyklų pirmenybėse, atskiri žaidėjai paplūdimio tinklinio čempionatuose, atnaujintos vyrų salės tinklinio pirmenybės.
______________________________________________________________________________________________

Šaudymas

Kulkinis šaudymas pneumatiniais ginklais(pistoletas) Raseiniuose pradėtas kultivuoti 2005 m.

Treneris Algimantas Baublys surinko pradinio rengimo grupę. Pirmieji metai dideliais laimėjimais nedžiugino. Inventoriaus ir bazės stoka davė atitinkamus rezultatus.
______________________________________________________________________________________________

Šaškės

ŠAŠKĖS – ŠACHMATAI

Šaškės Raseinių sporto mokykloje pradėtos žaisti 1980 m. Mokytoja Stasė Golcienė šaškių trenere, dirbo Ariogaloje. Jei išėjus į pensiją šaškių grupė panaikinta.

Šaškių grupė Raseiniuose kūno kultūros ir sporto centre vėl surinkta 2008 metais.

Šiuo metu šaškių pradinio rengimo grupę lanko 14 mokinių.

Darbo laikas: I-IV 8:00-12:00 ir 12:30-16:30, V 8:00-12:00 ir 12:30-16:00


Žemėlapis



Raktažodžiai: Raseinių kūno kultūros ir sporto centras, Raseinių kūno kultūros ir sporto centras kontaktai, Raseinių kūno kultūros ir sporto centras paslaugos, sportas, sporto šaka, sportuoja, sportininkas, neformalus ugdymas, sporto veikla, kūno kultūra, sporto mokykla, sporto mokyklos, sportininkų parengimas, parengia sportininkus, kūno kultūros renginiai, moteriška sporto šaka, lengvoji atletika, distancija, stadionas, šokimas į tolį, šokimas į aukštį, šuolis į tolį, šuolis į aukštį, ieties metimas, disko metimas, sporto renginiai, sporto renginys, sporto klubas, sporto klubai, kūno kultūros renginių organizavimas, sporto renginių organizavimas, varžybos, rungtis, sporto šakos, badmintonas, futbolas, krepšinis, sporto mokykloje, grupinis žaidimas, krepšinio mokymas, auklėtiniai, treneris, treneriai, imtynės, sportininkų meistriškumas, vyriška sporto šaka, sportiniai pasiekimai, lengvaatletis, lengvaatlečiai, tinklinis, tinklinio žaidimas, sporto salė, pratybos, šaudymas, kulkinis šaudymas pneumatiniais ginklais, šaškės, šaškių grupė, šaškių pradinio rengimo grupė, sportas Raseiniai, sporto šaka Raseiniai, sportuoja Raseiniai, sportininkas Raseiniai, neformalus ugdymas Raseiniai, sporto veikla Raseiniai, kūno kultūra Raseiniai, sporto mokykla Raseiniai, sporto mokyklos Raseiniai, sportininkų parengimas Raseiniai, parengia sportininkus Raseiniai, kūno kultūros renginiai Raseiniai, sporto renginiai Raseiniai, sporto renginys Raseiniai, sporto klubas Raseiniai, sporto klubai Raseiniai, kūno kultūros renginių organizavimas Raseiniai, sporto renginių organizavimas Raseiniai, varžybos Raseiniai, rungtis Raseiniai, sporto šakos Raseiniai, badmintonas Raseiniai, futbolas Raseiniai, krepšinis Raseiniai, sporto mokykloje Raseiniai, grupinis žaidimas Raseiniai, krepšinio mokymas Raseiniai, auklėtiniai Raseiniai, treneris Raseiniai, treneriai Raseiniai, imtynės Raseiniai, sportininkų meistriškumas Raseiniai, vyriška sporto šaka Raseiniai, moteriška sporto šaka Raseiniai, lengvoji atletika Raseiniai, distancija Raseiniai, stadionas Raseiniai, šokimas į tolį Raseiniai, šokimas į aukštį Raseiniai, šuolis į tolį Raseiniai, šuolis į aukštį Raseiniai, ieties metimas Raseiniai,rungtis Raseiniuose, sporto šakos Raseiniuose, badmintonas Raseiniuose, futbolas Raseiniuose, krepšinis Raseiniuose, sporto mokykloje Raseiniuose, grupinis žaidimas Raseiniuose, krepšinio mokymas Raseiniuose, auklėtiniai Raseiniuose, treneris Raseiniuose, treneriai Raseiniuose, imtynės Raseiniuose, sportininkų meistriškumas Raseiniuose, vyriška sporto šaka Raseiniuose, moteriška sporto šaka Raseiniuose, lengvoji atletika Raseiniuose, distancija Raseiniuose, stadionas Raseiniuose, šokimas į tolį Raseiniuose, šokimas į aukštį Raseiniuose, šuolis į tolį Raseiniuose, šuolis į aukštį Raseiniuose, ieties metimas Raseiniuose, disko metimas Raseiniuose, disko metimas Raseiniai, sportiniai pasiekimai Raseiniai, lengvaatletis Raseiniai, lengvaatlečiai Raseiniai, tinklinis Raseiniai, tinklinio žaidimas Raseiniai, sporto salė Raseiniai, pratybos Raseiniai, šaudymas Raseiniai, kulkinis šaudymas pneumatiniais ginklais Raseiniai, šaškės Raseiniai, šaškių grupė Raseiniai, šaškių pradinio rengimo grupė Raseiniai, sportas Raseiniuose, sporto šaka Raseiniuose, sportuoja Raseiniuose, sportininkas Raseiniuose, neformalus ugdymas Raseiniuose, sporto veikla Raseiniuose, kūno kultūra Raseiniuose, sporto mokykla Raseiniuose, sporto mokyklos Raseiniuose, sportininkų parengimas Raseiniuose, parengia sportininkus Raseiniuose, kūno kultūros renginiai Raseiniuose, sporto renginiai Raseiniuose, sporto renginys Raseiniuose, sporto klubas Raseiniuose, sporto klubai Raseiniuose, kūno kultūros renginių organizavimas Raseiniuose, sporto renginių organizavimas Raseiniuose, varžybos Raseiniuose, sportiniai pasiekimai Raseiniuose, lengvaatletis Raseiniuose, lengvaatlečiai Raseiniuose, tinklinis Raseiniuose, tinklinio žaidimas Raseiniuose, sporto salė Raseiniuose, pratybos Raseiniuose, šaudymas Raseiniuose, kulkinis šaudymas pneumatiniais ginklais Raseiniuose, šaškės Raseiniuose, šaškių grupė Raseiniuose, šaškių pradinio rengimo grupė Raseiniuose.


Veiklos sritis: Sporto mokyklos

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)