Balandžio 25 d., Ketvirtadienis

TARPTAUTINIO MUZIKOS FESTIVALIO "VISAGINO COUNTRY" CENTRAS

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Kelionės, poilsis, laisvalaikis, pramogos   » Koncertų, renginių organizavimas, agentūros, įranga

Įmonės kodas: 155948169
PVM mokėtojo kodas: -
Adresas: Taikos pr. 58-46, LT-31222 Visaginas
Telefonas: (698) 47768
Svetainė: www.visaginocountry.lt  
E.paštas: elena.cekiene@gmail.com


Aprašymas:

Visaginas - žinomo tarptautinio country muzikos festivalio „Visagino country“ sostinė. Ar žinote šio renginio pradžią? 1990 m. buvo surengtas pirmasis country muzikos festivalis Kaune „Vieną kartą per Velykas“. 1991 m. šis festivalis vadinosi „Dvi savaitės po Velykų“ ir vėl vyko Kaune. Tais pačiais metais pabandyta surengti ir pirmąjį tarptautinį country festivalį, pavadintą Visagino ežero vardu. Nors buvo jis pirmas, tada jame pasirodė ir tikros žvaigždės - tokios kaip „Piper Road Spring Band“ iš JAV ar „Kukuruza“ iš Rusijos. Ir nors antrasis festivalis „Visagino country‘92“ buvo kiek kuklesnis ir be ryškių žvaigždžių – jis liko tradiciniu, o po festivalio 1995 m. gavo ne tik „Šlovės“ premiją, bet galutinai tapo plačiai Lietuvoje ir užsienyje skambančiu tarptautiniu festivaliu.

Internetinis šaltinis: "https://www.zarasai.lt/tic/index.php?kas=31&ids=20&idm=1"

Festivalio steigėjais laikomi 4 asmenys – tai Virgis Stakėnas, žinomas kantristas, kuriam pirmam į galvą šovė mintis organizuoti kantri muzikos festivalį, Edmundas Žalpys, 1991 m. dirbęs Kultūros ministerijoje, ir Sigitas Morkūnas, tos pačios ministerijos darbuotojas. Be jų pritarimo ir pagalbos tuo metu suorganizuoti festivalio būtų nepavykę. Ketvirtas žmogus - šių eilučių autorė, Festivalio prezidentė Elena Čekienė, „vietininkas“ Sniečkaus gyvenvietėje (taip tada vadinosi Visaginas).

1991 m. kovo 20 d. galima laikyti festivalio “Visagino country” gimimo diena. Tą dieną buvo nuspręsta, kad toks festivalis reikalingas ir pradėta jį organizuoti. Į pagalbą buvo pakviestas ir penktas žmogus – Vytautas Stauga, muzikantų tarpe geriau žinomas „Kugelio“ pravarde, kuris tuo metu vadovavo koncertinei agentūrai “Alternatyva”.

Pirmaisiais metais festivalis sulaukė apie 3000 žiūrovų. Daugiausia tai buvo Sniečkaus gyventojai. Ši statistika dabar sukelia juoką, nes paskutiniais metais festivalis sutraukia apie 20 tūkst. žiūrovų. Nuo to laiko nutekėjo daug vandens. Keitėsi koncertinės agentūros, padėjusios organizuoti festivalį, bet pirminė festivalio dvasia išliko.

Per tuos metus muzikantai beveik iš visos Europos šalių, iš JAV ir Kanados, Naujosios Zelandijos, Australijos aplankė mūsų festivalį. Jame žibėjo ir pasaulinio garso, ir mažiau žinomos kantri muzikos žvaigždės. Bet juk ne tai svarbiausia, - svarbiausia, kad festivalis gyvuoja, kad laisva prerijų dvasia apninka Visaginą rugpjūčio mėnesį ir dvi dienas ir naktis Visaginas tampa kantri muzikos sostine, lietuviškuoju Vudstoku.

Be pagrindinių didžiųjų koncertų, žiūrovų jau eilę metų laukia daug kitų su festivaliu susijusių renginių: vaikų ir jaunimo dienos projektas „Kantri viltys“, kantri giesmės bažnyčioje, foto paroda „Visagino country“ akimirkos“, linijinių šokių pamokos ir daug kitų, kasmet vis kitų renginių.

Atvažiuok ir Tu, pajusk tą laisvės pojūtį, užsikrėsk kantri muzikos virusu ir sirk juo visą likusį gyvenimą. Festivalio organizatoriai laukia visų kasmet.


Žemėlapis



Raktažodžiai: Country, country Visagine, country Lietuvoje, Visagino country, kantri, kantri Visagine, kantri Lietuvoje, country festivalis, country festivalis Visagine, country festivalis Lietuvoje, kantri festivalis, kantri festivalis Visagine, kantri festivalis Lietuvoje, country muzikos festivalis, country muzikos festivalis Visagine, country muzikos festivalis Lietuvoje, kantri muzikos festivalis, kantri muzikos festivalis Visagine, kantri muzikos festivalis Lietuvoje, festivalis, festivalis Visagine, festivalis Lietuvoje, muzikos festivalis, muzikos festivalis Visagine, muzikos festivalis Lietuvoje, tarptautinis festivalis, tarptautinis festivalis Visagine, tarptautinis festivalis Lietuvoje, tarptautinis muzikos vestivalis, tarptautinis muzikos festivalis Visagine, tarptautinis muzikos festivalis Lietuvoje.


Veiklos sritis: Koncertų, renginių organizavimas, agentūros, įranga

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)