Balandžio 25 d., Ketvirtadienis

VISAGINO ENERGIJA, VĮ

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Verslo, buitinės, kitos paslaugos   » Komunalinės paslaugos

Įmonės kodas: 110087517
PVM mokėtojo kodas: LT100875113
Adresas: Taikos pr. 26 A, LT-31111 Visaginas
Telefonas: (386) 25901
Faksas: (386) 60860
Vadovas/direktorius: Zigmas Jurgutavičius
Svetainė: www.visaginoenergija.lt  
E.paštas: visagino_energija@visaginoenergija.lt


Aprašymas:

Valstybės įmonė „Visagino energija“ įsteigta 2003 m. sausio 21 d. Įmonės savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija yra Lietuvos Respublikos ūkio ministerija. VĮ „Visagino energija“ tęsia VĮ Ignalinos atominės elektrinės nepagrindinės veiklos padalinio – Šilumos tiekimo ir požeminių komunikacijų cecho funkcijas. Minėtas cechas pradėjo savo veiklą dar 1977 m. spalio mėnesį ir buvo seniausias cechas Ignalinos atominėje elektrinėje, kuris tiekė miestui elektrą, šilumą, vandenį ir teikė nuotekų tvarkymo paslaugas.

Įmonė užsiima geriamojo vandens gavyba, jo tiekimu ir pardavimu bei teikia nuotekų tvarkymo paslaugas. Per metus iš artezinių šulinių išgaunama apie 2,97 mln. m3 šalto geriamojo vandens ir sutvarkoma apie 2,92 mln. m3 nuotekų.


Veikla

Įmonės teikiamomis šilumos energijos, karšto ir šalto vandens tiekimo paslaugomis naudojasi beveik 11 tūkst. buitinių vartotojų ir daugiau negu 300 pramonės ir komercinių vartotojų. Paslaugos teikiamos Visagino m. gyventojams bei kitiems vartotojams, kurie yra Visagino savivaldybės teritorijoje, iš jų stambiausias vartotojas yra VĮ Ignalinos atominė elektrinė.

Šilumos, karšto bei šalto vandens pristatymą vartotojams užtikrina inžineriniai tinklai. Įmonė eksploatuoja 77,1 km vandentiekio tinklų; 68 km kanalizacijos tinklų; 45,8 km šilumos tinklų, nutiestų požeminiu būdu pereinamajame ir nepereinamuosiuose kanaluose; 11,9 km ilgio užmiesčio lietaus nuotekų tinklus.

Geriamasis vanduo išgaunamas iš Šventosios–Upininkų vandeningo sluoksnio iš 80-100 m gylio. Šiuo metu iš esamų 30 artezinių gręžinių 18 yra užkonservuoti. Vandens poreikio didėjimo atveju juos galima eksploatuoti. Požeminis vanduo, kuriame yra iki 3 mg/l bendros geležies, yra gerinamas nugeležinimo įrenginiuose. Įrenginių pajėgumas yra 30 tūkst. m3 per parą. Šiuo metu apkrova sudaro 9 tūkst. m3 per parą. Geležiai šalinti nenaudojamos jokios cheminės medžiagos.

Nuotekas iš miesto ir Ignalinos atominės elektrinės teritorijos surenka penkios siurblinės. Visagino miesto nuotekų valymo įrenginių maksimalus pajėgumas yra 21 tūkst. m3 per parą.

Išvalytų nuotekų išleidimas į patį didžiausią šalies ežerą – Drūkšius reikalauja aukštos nuotekų valymo kokybės, todėl nuo pat valymo įrangos paleidimo valoma dviem būdais - mechaniškai ir biologiškai. Vandens kokybę ir nuotekų teršalus nuolat tikrina Chemijos ir bakteriologijos laboratorija, kurią 2004 m. atestavo Lietuvos Respublikos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos komisija. Laboratorija kontroliuoja, kad geriamasis vanduo ir leidžiamos nuotekos atitiktų higienos normų reikalavimus.


Žemėlapis



Raktažodžiai: Visagino energija, VĮ, Visagino energija, VĮ kontaktai, šilumos energija, šilumos energija Visaginas, šilumo energijos tiekimas, šilumos energijos tiekimas Visaginas, karšto vandens tiekimas, karšto vandens tiekimas Visaginas, karšto vandens gamyba, karšto vandens gamyba Visaginas, šalto vandens gavyba, šalto vandens gavyba Visaginas, šalto vandens tiekimas, šalto vandens tiekimas Visaginas, geriamojo vandens gavyba, geriamojo vandens gavyba Visaginas, geriamojo vandens tiekimas, geriamojo vandens tiekimas Visaginas, nuotekų tvarkymas, nuotekų tvarkymas Visaginas, nuotekų tvarkym paslaugos, nuotekų tvarkymo paslaugos Visaginas.


Veiklos sritys: Komunalinės paslaugos - Energetika, alternatyvioji energetika

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)