Balandžio 29 d., Pirmadienis

KUPIŠKIO SOCIALINĖS GLOBOS NAMAI

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Medicina, farmacija   » Globos, rūpybos įstaigos, socialinės paslaugos

Įmonės kodas: 190793833
PVM mokėtojo kodas: -
Adresas: Kikonių g. 20, Šnipeliškio k., LT-40333 Kupiškio r.
Telefonas: (459) 35560
Faksas: (459) 38156
Vadovas/direktorius: Dainius Bardauskas
Svetainė: www.globosnamai.org  
E.paštas: kupiskis@globosnamai.org


Aprašymas:


Kupiškio socialinės globos namai - įstaiga prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kurios paskirtis - užtikrinti ilgalaikę (trumpalaikę) socialinę globą suaugusiems asmenims su negalia, dėl kurios jie negali gyventi savarankiškai, naudotis kitomis bendruomenės paslaugomis ir kuriems būtina nuolatinė specialistų priežiūra. Globos namuose apgyvendinami asmenys, kuriems dėl proto negalios ar psichinių sutrikimų nustatytas 0-40 procentų darbingumo lygis, specialusis nuolatinės slaugos ar nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis arba nustatytas didelių ar vidutinių specialiųjų poreikių lygis.


PASLAUGŲ, TEIKIAMŲ KUPIŠKIO SOCIALINĖS GLOBOS NAMUOSE, SĄRAŠAS

Kupiškio socialinės globos namuose teikiama specialioji socialinė paslauga – socialinė globa. Socialinė globa – tai visuma paslaugų, kuriomis asmeniui teikiama kompleksinė, nuolatinės specialistų priežiūros reikalaujanti pagalba. Pagal trukmę ji skirstoma į trumpalaikę ir ilgalaikę.

Ilgalaikės socialinės globos paslaugos sudėtis:

Informavimas
Įstaigos specialistai asmeniui ir jo artimiesiems teikia informaciją apie socialinės globos ir kitas paslaugas globos namuose.
Sudaromos sąlygos gauti asmeniui reikiamą informaciją iš kitų institucijų. Užtikrinamas informacijos apie asmenį konfidencialumas.

Konsultavimas
Supažindinama su gyventojų tvarkos taisyklėmis, asmenine atsakomybe. Sudaromos sąlygos konsultuotis su įvairiais globos namų ir kitų institucijų specialistais, gauti informaciją.



Tarpininkavimas ir atstovavimas
Suteikiama pagalba gyventojui sprendžiant įvairias asmens problemas (teisines, sveikatos, ūkines, buitines, tvarkant dokumentus, mokant mokesčius ir pan.), tarpininkaujant tarp asmens ir kitų institucijų.
Atstovaujama neveiksniam asmeniui(ginant jo teisėtus interesus), kai teismo sprendimu socialinės globos namai yra asmens globėjas ir/ar turto administratorius. Tarpininkaujama asmeniui jam reikalingose institucijose.
Tarpininkaujama asmeniui atkuriant ir palaikant ryšius su šeimos nariais, giminaičiais, draugais.

Apgyvendinimas
Asmeniui suteikiamas gyvenamasis plotas apgyvendinant 1–4 vietų kambariuose (derinant kambaryje gyvenančiųjų interesus bei poreikius).
Aprūpinama baldais, drabužiais ir priemonėmis specialiems poreikiams tenkinti (jei pageidauja gyventojas gali naudotis savo asmeniniais daiktais, jei tai nekelia pavojaus jo ir aplinkinių sveikatai).
Teikiamos buitinės paslaugos ( skalbimo, prangos priežiūros, patalpų tvarkymo ir kt.).



Maitinimas
Maitinimo paslauga globos namų gyventojams teikiama 4 kartus per dieną. Atsižvelgiant į gyventojo sveikatos būklę ir medikų rekomendacijas,maitinimo dažnumas gali būti keičiamas, organizuojama speciali, dietinė mityba.
Asmeniui sudaroma galimybė susipažinti su dienos meniu, pateikti pageidavimus dėl maisto produktų ar patiekalų asortimento, pasirinkti pageidaujamą maistą iš kelių patiekalų.

Sveikatos priežiūros ir slaugos paslaugos
Aprūpinama medikamentais, slaugos priemonėmis, jei yra poreikis, techninės pagalbos priemonėmis.
Specialistai teikia masažo, kineziterapijos, relaksacijos paslaugas. Organizuojamos medikų konsultacijos, jei būtina, gyventojai hospitalizuojami, jei reikia, lydimi į asmens sveikatos priežiūros įstaigas, sanatorijas.
Kupiškio socialinės globos namuose teikiamos sveikatos priežiūros licencijoje įrašytos paslaugos:slaugos, bendrosios praktikos, psichikos sveikatos.
Organizuodami sveikatos priežiūros paslaugas, globos namai naudojasi sveikatos priežiūros įstaigų įvairių specializacijų gydytojų (psichiatrų, bendrosios praktikos bei kitų specialistų) paslaugomis.


Socialinis darbas, bendravimas
Socialinis darbas organizuojamas pagal individualius gyventojų socialinės globos planus, kuriuos, derindamas su kitais tiesiogiai su asmeniu dirbančiais darbuotojais, rengia socialinis darbuotojas.
Gyventojai dalyvauja įvairiuose socialinio darbo veiklos užsiėmimuose pagal pomėgius, galimybes, tradicijas.


Kasdieninio gyvenimo įgūdžių ugdymas ir palaikymas
Paslauga, kuria siekiama atstatyti ir palaikyti kuo didesnį savarankiškumą atliekant įvairias asmeniniame ar visuomeniniame gyvenime reikalingas funkcijas. Skatinama dalyvauti tenkinant savo poreikius.
Teikiama pagalba tvarkant asmenines pinigines lėšas, apsiperkant (gyventojo pageidavimu sudaromos sąlygos nusipirkti asmeninius daiktus), planuojant ir atliekant asmeninės higienos, buitinius darbus, bendraujant ir pan.

Darbinių įgūdžių ugdymas
Darbinė veikla (užimtumas) organizuojama individualiai ir grupėje pagal parengtas veiklos programas.
Sudaromos sąlygos pasirinkti globos namuose siūlomas užimtumo veiklas: mezgimo, siuvimo, keramikos, dailės, vytelių pynimo, floristikos, maisto ruošimo, skalbimo, patalpų, aplinkos tvarkymo, sodo, daržo priežiūros, staliaus darbų ir kt.

Laisvalaikio organizavimas
Laisvalaikio organizavimo paslaugos teikiamos siekiant išvengti socialinių problemų (prevenciniais tikslais), mažinant socialinę atskirtį. Šių paslaugų dėka asmenys gali bendrauti, dalyvauti individualaus ir grupinio socialinio darbo užsiėmimuose, užsiimti mėgstama veikla.
Organizuojama kultūrinė veikla:
· valstybinių, religinių, kalendorinių, globos namų tradicinių švenčių šventimas;
· išvykų organizavimas į gyventojų pageidaujamus renginius ar vietoves, kultūriniai renginiai globos namuose ir už jo ribų (koncertai, parodos, diskusijos),
· muzikinės saviraiškos ugdymas (kapela, mišrus ansamblis, grojimas, teatro, šokių kolektyvai), meninės saviraiškos ir kūrybos ugdymas (siuvimas, siuvinėjimas, nėrimas, mezgimas, modeliavimas, floristika, dailės dirbiniai, piešimas, drožyba, keramika, pynimas iš vytelių, stiklo darbai),
· sporto, sveikatos stiprinimo paslaugos (sportiniai užsiėmimai patalpose ir lauke, stalo žaidimai, sportinės varžybos globos namuose ir už jo ribų, turistiniai žygiai),
· sudarytos sąlygos tenkinti asmeninius religinius poreikius (globos namuose yra koplytėlė), skaityti knygas, spaudą (yra biblioteka, pagal poreikį gyventojai aprūpinami knygomis Brailio raštu), žiūrėti televizijos laidas, video juostas, naudotis kompiuteriais, internetu ir kt.

Pagalba rengiantis, maitinantis, prausiantis ir kt.

Pagalba teikiama gyventojams, turintiems fizinę ar proto negalią, kurie dėl negalios patys nesugeba tenkinti savo fiziologinių bei higienos poreikių. Jei būtina, gyventojams užtikrinama individuali, diskretiška personalo pagalba valgant, prausiantis, rengiantis ir pan.

Asmeninės higienos paslaugų organizavimas
Globos namuose teikiamos asmeninės higienos paslaugos:
· gyventojo aprūpinimo individualiomis higienos priemonėmis, (pagal įstaigos galimybes);
· drabužių, patalynės skalbimo (lovos skalbiniai, rankšluosčiai, drabužiai keičiami pagal poreikį, bet ne rečiau kaip kas 7 dienas);
· pagalbos tvarkantis kambarius (gyventojams, kurie dėl negalios patys negali tvarkytis kambarių);
· naudojimosi pirtimi, dušu (maudomasi pagal poreikį, bet ne rečiau kaip kartą per savaitę);
· personalo pagalba atliekant asmens higienos (plaukų kirpimas, barzdos skutimas ir kt.) procedūras; sunkios negalios asmuo maudomas ne rečiau kaip vieną kartą per savaitę ir jam kasdien atliekamos kūno priežiūros procedūros;
· savarankiški asmenys patys naudojasi buitinėmis skalbimo mašinomis, dušu, vonia ir kt.

Kitos paslaugos, reikalingos asmeniui pagal jo savarankiškumo lygį ir poreikius
Laidojimo apeigų organizavimas, globos namų gyventojų kapinių priežiūra.
Yra taksofonas, užsakoma spauda, organizuojamos individualios šventės, teikiamos transporto, lankytojų apnakvindinimo ir kitos paslaugos.


_____________________________________________________________________________________________


GALERIJA





Darbo laikas: I-IV 08:00-17:00 V 08:00-15:45


Žemėlapis



Raktažodžiai: Kupiškio socialinės globos namai, globos namai, įstaiga prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, teikiama specialioji socialinė paslauga, teikiama socialinė globa, socialinė globa, asmeniui teikiama kompleksinė pagalba, asmeniui teikiama nuolatinės specialistų priežiūros reikalaujanti pagalba, specialistų priežiūros pagalba, kompleksinė pagalba, nuolatinė pagalba, trumpalaikė socialinė globa, ilgalaikė socialinė globa, socialinė globa suaugusiems asmenims su negalia, negali gyventi savarankiškai, asmenims būtina nuolatinė specialistų priežiūra, globa asmenims su proto negalia, globa asmenims su psichiniais sutrikimais, specialusis nuolatinės slaugos pagalba, nuolatinės priežiūros pagalba, keturviečiai kambariai, socialinis darbuotojas, socialiniai darbuotojai, teikia trumpalaikę socialinę globą, teikia ilgalaikę socialinę globą, apgyvendinimas globos namuose, socialinės globos poreikis, specialistų priežiūra, teikiamos buitinės paslaugos, sveikatos priežiūros paslaugos, slaugos paslaugos, aprūpinama medikamentais, aprūpinama slaugos priemonėmis, techninės pagalbos priemonėmis, specialistai teikia masažo, specialistai teikia kineziterapija, specialistai teikia relaksacijos paslaugas, organizuojamos medikų konsultacijos, slauga, bendrosios praktikos paslaugos, psichikos sveikatos paslaugos, organizuodami sveikatos priežiūros paslaugas, Kupiškio socialinės globos namai Kupiškis, globos namai Kupiškis, įstaiga prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kupiškis, teikiama specialioji socialinė paslauga Kupiškis, teikiama socialinė globa Kupiškis, socialinė globa Kupiškis, asmeniui teikiama kompleksinė pagalba Kupiškis, asmeniui teikiama nuolatinės specialistų priežiūros reikalaujanti pagalba Kupiškis, specialistų priežiūros pagalba Kupiškis, kompleksinė pagalba Kupiškis, nuolatinė pagalba Kupiškis, trumpalaikė socialinė globa Kupiškis, ilgalaikė socialinė globa Kupiškis, socialinė globa suaugusiems asmenims su negalia Kupiškis, negali gyventi savarankiškai Kupiškis, asmenims būtina nuolatinė specialistų priežiūra Kupiškis, globa asmenims su proto negalia Kupiškis, globa asmenims su psichiniais sutrikimais Kupiškis, specialusis nuolatinės slaugos pagalba Kupiškis, nuolatinės priežiūros pagalba Kupiškis, keturviečiai kambariai Kupiškis, socialinis darbuotojas Kupiškis, socialiniai darbuotojai Kupiškis, teikia trumpalaikę socialinę globą Kupiškis, teikia ilgalaikę socialinę globą Kupiškis, apgyvendinimas globos namuose Kupiškis, socialinės globos poreikis Kupiškis, specialistų priežiūra Kupiškis, teikiamos buitinės paslaugos Kupiškis, sveikatos priežiūros paslaugos Kupiškis, slaugos paslaugos Kupiškis, aprūpinama medikamentais Kupiškis, aprūpinama slaugos priemonėmis Kupiškis, techninės pagalbos priemonėmis Kupiškis, specialistai teikia masažo Kupiškis, specialistai teikia kineziterapija Kupiškis, specialistai teikia relaksacijos paslaugas Kupiškis, organizuojamos medikų konsultacijos Kupiškis, slauga Kupiškis, bendrosios praktikos paslaugos Kupiškis, psichikos sveikatos paslaugos Kupiškis, organizuodami sveikatos priežiūros paslaugas Kupiškis, Kupiškio socialinės globos namai Kupiškio rajonas, globos namai Kupiškio rajonas, įstaiga prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kupiškio rajonas, teikiama specialioji socialinė paslauga Kupiškio rajonas, teikiama socialinė globa Kupiškio rajonas, socialinė globa Kupiškio rajonas, asmeniui teikiama kompleksinė pagalba Kupiškio rajonas, asmeniui teikiama nuolatinės specialistų priežiūros reikalaujanti pagalba Kupiškio rajonas, specialistų priežiūros pagalba Kupiškio rajonas, kompleksinė pagalba Kupiškio rajonas, nuolatinė pagalba Kupiškio rajonas, trumpalaikė socialinė globa Kupiškio rajonas, ilgalaikė socialinė globa Kupiškio rajonas, socialinė globa suaugusiems asmenims su negalia Kupiškio rajonas, negali gyventi savarankiškai Kupiškio rajonas, asmenims būtina nuolatinė specialistų priežiūra Kupiškio rajonas, globa asmenims su proto negalia Kupiškio rajonas, globa asmenims su psichiniais sutrikimais Kupiškio rajonas, specialusis nuolatinės slaugos pagalba Kupiškio rajonas, nuolatinės priežiūros pagalba Kupiškio rajonas, keturviečiai kambariai Kupiškio rajonas, socialinis darbuotojas Kupiškio rajonas, socialiniai darbuotojai Kupiškio rajonas, teikia trumpalaikę socialinę globą Kupiškio rajonas, teikia ilgalaikę socialinę globą Kupiškio rajonas, apgyvendinimas globos namuose Kupiškio rajonas, socialinės globos poreikis Kupiškio rajonas, specialistų priežiūra Kupiškio rajonas, teikiamos buitinės paslaugos Kupiškio rajonas, sveikatos priežiūros paslaugos Kupiškio rajonas, slaugos paslaugos Kupiškio rajonas, aprūpinama medikamentais Kupiškio rajonas, aprūpinama slaugos priemonėmis Kupiškio rajonas, techninės pagalbos priemonėmis Kupiškio rajonas, specialistai teikia masažo Kupiškio rajonas, specialistai teikia kineziterapijos paslaugas Kupiškio rajonas, specialistai teikia relaksacijos paslaugas Kupiškio rajonas, organizuojamos medikų konsultacijos Kupiškio rajonas, slauga Kupiškio rajonas, bendrosios praktikos paslaugos Kupiškio rajonas, psichikos sveikatos paslaugos Kupiškio rajonas, organizuodami sveikatos priežiūros paslaugas Kupiškio rajonas, Kupiškio socialinės globos namai Kupiškio rajone, globos namai Kupiškio rajone, įstaiga prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Kupiškio rajone, teikiama specialioji socialinė paslauga Kupiškio rajone, teikiama socialinė globa Kupiškio rajone, socialinė globa Kupiškio rajone, asmeniui teikiama kompleksinė pagalba Kupiškio rajone, asmeniui teikiama nuolatinės specialistų priežiūros reikalaujanti pagalba Kupiškio rajone, specialistų priežiūros pagalba Kupiškio rajone, kompleksinė pagalba Kupiškio rajone, nuolatinė pagalba Kupiškio rajone, trumpalaikė socialinė globa Kupiškio rajone, ilgalaikė socialinė globa Kupiškio rajone, socialinė globa suaugusiems asmenims su negalia Kupiškio rajone, negali gyventi savarankiškai Kupiškio rajone, asmenims būtina nuolatinė specialistų priežiūra Kupiškio rajone, globa asmenims su proto negalia Kupiškio rajone, globa asmenims su psichiniais sutrikimais Kupiškio rajone, specialusis nuolatinės slaugos pagalba Kupiškio rajone, nuolatinės priežiūros pagalba Kupiškio rajone, keturviečiai kambariai Kupiškio rajone, socialinis darbuotojas Kupiškio rajone, socialiniai darbuotojai Kupiškio rajone, teikia trumpalaikę socialinę globą Kupiškio rajone, teikia ilgalaikę socialinę globą Kupiškio rajone, apgyvendinimas globos namuose Kupiškio rajone, socialinės globos poreikis Kupiškio rajone, specialistų priežiūra Kupiškio rajone, teikiamos buitinės paslaugos Kupiškio rajone, sveikatos priežiūros paslaugos Kupiškio rajone, slaugos paslaugos Kupiškio rajone, aprūpinama medikamentais Kupiškio rajone, aprūpinama slaugos priemonėmis Kupiškio rajone, techninės pagalbos priemonėmis Kupiškio rajone, specialistai teikia masažo Kupiškio rajone, specialistai teikia kineziterapijos paslaugos Kupiškio rajone, specialistai teikia relaksacijos paslaugas Kupiškio rajone, organizuojamos medikų konsultacijos Kupiškio rajone, slauga Kupiškio rajone, bendrosios praktikos paslaugos Kupiškio rajone, psichikos sveikatos paslaugos Kupiškio rajone, organizuodami sveikatos priežiūros paslaugas Kupiškio rajone.


Veiklos sritis: Globos, rūpybos įstaigos, socialinės paslaugos

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)