Balandžio 26 d., Penktadienis

ŠILUTĖS VEISLININKYSTĖ, UAB

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Žemės ūkis, maisto pramonė   » Gyvulininkystė, paukštininkystė

Įmonės kodas: 177005858
PVM mokėtojo kodas: LT770058515
Adresas: Plytinės g. 4, LT-99156 Armalėnų k., Šilutės r.
Telefonas: (441) 75030
Faksas: (441) 75030
Mobilus tel.: (682) 36502
Vadovas/direktorius: Šarūnas Nenartavičius
Svetainė: www.buliukai.lt  
E.paštas: silutes.veislininkyste@gmail.com


Aprašymas:

Bendrovės vykdoma pagrindinė veikla - kontrolinio penėjimo buliukų auginimas ir įvertinimas pagal penėjimosi ir mėsines savybes, tai yra Žemės ūkio ministerijos deleguota funkcija bendrovei.
Bendrovės veikla: bulių – reproduktorių vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes, mėsinių veislių galvijų produktyvumo kontrolė.
UAB "Šilutės veislininkystė" misija - veislinių bulių vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes.

Įmonė parduoda veislinius bulius turinčius galvijų kilmės pažymėjimus
_________________________________________________________________________


Aubrakai

Veislė išvesta Prancūzijoje kalnuotoje dalyje, skurdokos augmenijos zonoje, todėl šios veislės gyvuliai yra nereiklūs ir gerai prisitaiko įvairiose sąlygose. Jie yra smulkesni už Limuzinus. Aubrakų veislės galvijų biologiniai ypatumai panašūs kaip ir kitų prancūzų mėsinių veislių galvijų. Bręsta neanksti, vėlai kaupia riebalus. Tai gražaus kūno sudėjimo gyvuliai. Jų liemuo vidutinio ilgumo arba ilgas. Raumenys išvystyti neblogai. Mėsa skani. Spalva dvyla, gelsvo atspalvio. Bulių galvos ir kaklo plaukai tamsesnės spalvos. Ragų galai tamsios spalvos. Skerdenos išeiga 62–63 proc. Šios veislės galvijai nėra plačiai paplitę pasaulyje. Lietuvoje jie gana populiarūs. Veisiami grynuoju veisimu ir naudojami kryžminimui su smulkesnėmis karvėmis bei telyčiomis. Ūkiuose, kur galvijai yra stambūs, Aubrakų mišrūnų masė buvo kiek mažesnė negu grynaveislių Lietuvos juodmargių to paties amžiaus buliukų. Tačiau skerdenos mišrūnų buvo įvertintos aukštesne raumeningumo klase ir nežymiai sunkesnės negu grynaveislių Lietuvos juodmargių. Aubrakų veislės galvijai priskiriami prie pusiau intensyvios gamybos veislių ir gerai auga ganant vidutinio derlingumo ganyklose.

Pagrindiniai rodikliai:


_________________________________________________________________________

Galovėjai

Tai viena seniausių mėsinių galvijų veislių išvesta Škotijoje iš vietinių galvijų. Veislė formavosi kalnuotoje drėgno klimato vietovėje, kur nekarštos vasaros ir nešaltosžiemos. Pagal išvaizdą galvijai panašūs į Aberdynų–angusus. Jie beragiai, juodos, dažnai kiek į rudumą spalvos. Lyginant su Aberdynų–angusais jų liemuo ilgesnis, tačiau ne taip gilus. Galvijų plaukai ilgi, žiemą kartais plaukų ilgis siekia iki 20 cm. Dabar yra nedidelė populiacija taip vadinamų apjuostų galovėjų. Jų liemuo per vidurį lyg apjuostas balta juosta.

Ilgi plaukai ir gausus pūkas apsaugo gyvulius nuo šalčio. Jie dažniausiai ištisus metus laikomi po atviru dangumi. Karvės pasižymi ilgaamžiškumu, galovėjai priskiriami prie greitai bręstančių galvijų veislių. Tačiau jie kaupia mažiau riebalų negu Aberdynų – angusai. Galovėjai labai nereiklūs žolynams, ištvermingi, turi tvirtus nagus, todėl lengvai vaikšto stačiais šlaitais, akmenuotu paviršium. Galovėjų mėsa skani. Skerdenos išeiga 62–65 proc. Galovėjai veisiami grynuoju veisimu ir naudojami kryžminimui poruojant su smulkiomis karvėmis ir telyčiomis. Kadangi veršeliai gimsta smulkūs, tai visais atvejais karvės veršiuojasi labai lengvai. Galovėjai priskiriami prie ekstensyvių gamybos veislių.

Pagrindiniai rodikliai:


_________________________________________________________________________

Hailendai

Hailendų galvijai jau daug amžių gyvena atokiose Škotijos šiaurės ir šiaurės vakarų aukštumose. Ypač sudėtingos gyvenimo sąlygos skatino natūralią atranką ir leido išlikti tik stipriausioms ir labiausiai prisitaikiusioms galvijų veislėms. Iš pradžių buvo dvi skirtingos rūšys: šiek tiek mažesni ir dažniausiai juodi Kyole veislės galvijai, kilę iš salų, esančių vakarinėje Škotijos pakrantėje; antroji rūšis – tai didesni, rusvos spalvos gyvuliai, kilę iš atokių aukštumų šiaurės ir šiaurės vakarų Škotijoje. Šiandien iš šių dviejų atmainų kilusi veislė yra vadinama Hailendų veisle. Hailendai puikiai prisitaiko prie okeaninio kraštovaizdžio ir uolėtų gimtosios salos aukštumų. Šiai veislei tinka net skurdžios ganyklos, nuniokotos savaitėmis trunkančių jūros audrų. Hailendai gali saugiai ganytis tiek pelkėtose vietovėse, tiek kalvotose teritorijose, perbristi upes ir netgi apsiveršiuoti sniege.

Spalva

Dominuojančios spalvos: žala, geltona ir juoda; retai pasitaiko žalmargių, pilkai rudų ir baltų. Papilvėje arba šonuose pasitaiko įvairaus dydžio dėmių.

Gamybinės savybės
  • vėlyva branda, pirmą sykį veršiuojasi apie 40 mėn.;
  • labai ištvermingi ir ramūs;
  • ilgaamžiai;
  • lengvai veršiuojasi, geros motininės savybės;
  • ypatingai gerai tinka ištisus metus laikyti laukuose;
  • Idealus bulių ir kastruotų buliukų skerdimo amžius, jei jie laikomi ištisai pievose, yra tarp 24-30 mėn.
Pagrindiniai rodikliai:


_________________________________________________________________________

Limuzinai

Veislė išvesta Prancūzijos kalnuotoje vietovėje. Pagal biologinius ypatumus gyvuliai panašūs į Šarolė veislės galvijus, tik šios veislės gyvuliai kiek smulkesni. Paskutiniais metais Limuzinai vis labiau plito pasaulyje. Tai gražaus kūno sudėjimo, ilgo gilaus liemens, švelnaus skeleto, gerai išvystytais raumenimis gyvuliai. Spalva žala į gelsvumą. Pilvo, aplink akis ir nosies veidrodėlį plaukai šviesesnės spalvos. Pagal gausumą Prancūzijoje jie užima antrą vietą po Šarolė. Laikymo sąlygoms nereiklūs, karvės veršiuojasi lengvai. Įmitusio prieauglio skerdenos išeiga apie 63–64 proc. Limuzinai Lietuvoje veisiami gyvuoju veisimu ir naudojami kryžminimui su pieniniais ir mėsiniais galvijais. Ūkiuose, kur yra geros ir vidutinio derlingumo ganyklos, ši veislė yra perspektyvi. Nors Limuzinų kūno masė kiek mažesnė negu Šarole galvijų, tačiau ir jie priskiriami prie intensyvios gamybos veislių.

Pagrindiniai rodikliai:


_________________________________________________________________________

Simentaliai

Veislė išvesta Šveicarijoje. Labiausiai pasaulyje paplitęs pieninių – mėsinių Simentalių tipas. Greta šio tipo paskutiniais dešimtmečiais Vokietijoje ir kai kuriose kitose šalyse susiformavo mėsinių Simentalių tipas. Tai stambūs, greitai augantys, nereiklūs gyvuliai. Jie ypač populiarūs Vokietijos rytinėse žemėse. Simentalių spalva žalmarga, geltmarga, arba žala. Galva dažnai balta. Liemuo ilgas, raumenys išvystyti gerai. Karvės pieningos, todėl veršeliai gerai auga. Skerdenos išeiga 57 – 60 proc. Mėsa geros kokybės. Simentaliai kaip ir Šarolė priskiriami prie intensyvios gamybos veislių. Lietuvoje jie veisiami grynuoju veisimu ir naudojami kryžminimui su pieniniais galvijais. Lietuvoje veisiami tik mėsinio tipo Simentaliai.

Pagrindiniai rodikliai:


_________________________________________________________________________

Šarolė

Tai sena, viena populiariausių mėsinių galvijų veislė pasaulyje. Išvesta Prancūzijoje. Šios veislės gyvuliai stambūs, ramaus temperamento, turi labai gerai išvystytus nugaros, juosmens ir užpakalinės kūno dalies raumenis. Bręsta ir kaupia riebalus vėlokai, todėl jų prieauglį mėsai realizuoja 600–700 kg ir didesnės masės. Šarole veislės gyvuliai turi ilgą intensyvaus augimo laikotarpį, gerai panaudoja pašarus ir iš jų gaunama daug skanios ir baltymingos mėsos. Šios veislės galvijams būdingas ilgas gilus liemuo, vidutinio ilgumo kojos. Spalva balta su gelsvu atspalviu. Nagai, ragai ir nosies veidrodėlis vaško spalvos. Karvės pieningos, todėl nujunkomi 7–8 mėn. amžiaus veršeliai būna gerai išsivystę ir didelės masės. Įmitusio prieauglio skerdenos išeiga 61 – 64 proc. Šarole veislės galvijai Lietuvoje, kaip ir užsienio šalyse, veisiami grynuoju veisimu ir plačiai naudojami kryžminimui su pieninių, pieninių – mėsinių ir mėsinių veislių galvijais. Derlingose žemėse, kur geros ganyklos ir yra galimybė pasigaminti pakankamai kokybiškų žolinių pašarų, Šarole veislės galvijai laikomi vienais iš perspektyviausių. Šios veislės galvijai priskiriami prie intensyvios gamybos veislių.

Pagrindiniai rodikliai:


_________________________________________________________________________

Aberdynų angusai

Šios veislės galvijai plačiai paplitę pasaulyje ir pagal skaitlingumą užima antrąją vietą po Herefordų. Jie nereiklūs, ištvermingi ir lengvai prisitaiko įvairiose sąlygose. Aberdynų – angusai yra tvirtos konstitucijos, ryškaus mėsinio tipo, švelnaus tvirto skeleto. Jų liemuo apvalus, ilgas, kojos trumpos. Kaklas trumpas, galva lengva. Aberdynų – angusai yra beragiai ir tą savybę perduoda palikuonims. Plaukai juodi, neilgi, žvilgantys. Tai greičiausiai bręstantys galvijai. Todėl anksti pradeda kaupti riebalus. Skerdenos išeiga įmitusio prieauglio iki 70 procentų. Veršeliai gimsta nestambūs 28–32 kg. Karvės sveria 450–500 kg, buliai – 850–900 kg. Aberdynų – angusų mėsa laikoma skaniausia. Todėl, nežiūrint į jų ankstyvą brendimą ir gausų riebalų atsidėjimą organizme, šios veislės galvijai yra populiarūs. Atskirose šalyse Aberdynų – angusų selekcija vykdoma skirtingomis kryptimis, tačiau tikslas yra vienas: gauti stambesnius, vėliau bręstančius ir mažiau riebalų kaupiančius gyvulius, nepabloginus mėsos produkcijos ir kokybės. Stambiausi yra Jungtinių Amerikos Valstijų angusai. Kiek stambesni už Aberdynų – angusus yra Vokietijos angusai. Į Lietuvą yra įvežta Vokietijos angusų. Jų biologiniai ypatumai yra panašūs kaip ir Aberdynų – angusų, tik kiek stambesni. Angusų karvės lengvai veršiuojasi. Ši savybė pasireiškia ir kryžminant pieninių veislių karves su angusais. Todėl angusai sėkmingai naudojami poravimui su telyčiomis ir smulkiomis karvėmis. Aberdynų – angusai ir angusai priskiriami prie vidutinio intensyvumo gamybos veislių.



Pagrindiniai rodikliai:




Herefordai

Tai viena seniausių ir labiausiai paplitusių mėsinių galvijų veislė pasaulyje. Veislė išvesta Škotijoje. Tai greitai bręstantys, nereiklūs, labai gerai išnaudojantys ganyklą gyvuliai. Seno Škotiško tipo Herefordai žemų kojų, gilaus liemens, labai anksti ir greitai kaupiantys riebalus gyvuliai. Pereito šimtmečio viduryje Europos šalyse pradėjo formuotis sustambinto tipo Herefordų populiacija. Šios populiacijos gyvuliai kaupia nežymiai mažiau riebalų ir yra stambesni. Kanadoje susiformavo sustambinto tipo Herefordų populiacija. Šio tipo gyvuliai yra ilgesnių kojų, grubesnio skeleto, gana stambūs. Visų tipų Herefordų spalva žala, balta galva, baltas pagurklis, balta papilvė, balti kojų nagai ir balta uodegos šluotelė. Ragai lenkti į šonus ir žemyn. Dabar formuojasi beragių Herefordų populiacija. Populiariausiais laikomi vidutinio stambumo Herefordai. Jų mėsa skani, skerdenos išeiga sudaro apie 62-63 proc. Herefordai labai gerai prisitaiko įvairiose klimatinėse sąlygose ir labai gerai išnaudoja ganyklas. Nereiklūs pašarams. Jų veršeliai gimsta neplačių kūno formų, todėl karvės lengvai veršiuojasi. Herefordai Lietuvoje veisiami grynuoju veisimu ir naudojami kryžminimui su smulkesnėmis menkesnės veislinės vertės pieninėmis karvėmis bei telyčiomis. Jie priskiriami prie vidutinio intensyvumo gamybos veislių.






Žemėlapis



Raktažodžiai: Šilutės veislininkystė, UAB, Šilutės veislininkystė kontaktai, Šilutės veislininkystė paslaugos, Šilutės veislininkystė veikla, Šilutės veislininkystė prekiauja, Šilutės veislininkystė parduoda, buliukai.lt, buliukai, buliai, gyvuliai, bulių – reproduktorių vertinimas, vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes, mėsinių veislių galvijų produktyvumo kontrolė, veislinių bulių pardavimas, veislinių bulių turinčių galvijų kilmės pažymėjimus pardavimas, parduoda veislinius bulius, parduoda veislinius bulius turinčius galvijų kilmės pažymėjimus, Aubrukai, Aubrakų veislės galvijai, Aubrakų veislė, mėsinių veislių galvijai, gražaus kūno sudėjimo gyvuliai, mėsa, skerdena, veisimas, kryžminimas, veisiami grynuoju veisimu, naudojami kryžminimui, naudojami kryžminimui su smulkesnėmis karvėmis, naudojami kryžminimui su telyčiomis, gerai auga ganant vidutinio derlingumo ganyklose, Galovėjai, viena seniausių mėsinių galvijų veislių, apjuostieji galovėjai, ekstensyvi gamybos veislė, hailendai, Hailendų galvijai, galvijų veislės, Kyole veislės galvijai, Hailendų veislė, Limuzinai, Limuzinų veislė, Simentaliai, Simentalių veislė, mėsinių Simentalių tipas, nereiklūs gyvuliai, greitai augantys gyvuliai, veisiami grynuoju veisimu, naudojami kryžminimui su pieniniais galvijais, veisiami mėsinio tipo Simentaliai, Šarolė, viena populiariausių mėsinių galvijų veislė pasaulyje, Šarole veislės gyvuliai, Šarole veislės galvijai, Aberdinų angusai, Aberdynų – angusai, Aberdynų – angusų mėsa, buliukai Armalėnų kaime, buliai Armalėnų kaime, gyvuliai Armalėnų kaime, bulių – reproduktorių vertinimas Armalėnų kaime, vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes Armalėnų kaime, mėsinių veislių galvijų produktyvumo kontrolė Armalėnų kaime, veislinių bulių pardavimas Armalėnų kaime, veislinių bulių turinčių galvijų kilmės pažymėjimus pardavimas Armalėnų kaime, parduoda veislinius bulius Armalėnų kaime, parduoda veislinius bulius turinčius galvijų kilmės pažymėjimus Armalėnų kaime, Aubrukai Armalėnų kaime, Aubrakų veislės galvijai Armalėnų kaime, Aubrakų veislė Armalėnų kaime, mėsinių veislių galvijai Armalėnų kaime, gražaus kūno sudėjimo gyvuliai Armalėnų kaime, mėsa Armalėnų kaime, skerdena Armalėnų kaime, veisimas Armalėnų kaime, kryžminimas Armalėnų kaime, veisiami grynuoju veisimu Armalėnų kaime, naudojami kryžminimui Armalėnų kaime, naudojami kryžminimui su smulkesnėmis karvėmis Armalėnų kaime, naudojami kryžminimui su telyčiomis Armalėnų kaime, gerai auga ganant vidutinio derlingumo ganyklose Armalėnų kaime, Galovėjai Armalėnų kaime, viena seniausių mėsinių galvijų veislių Armalėnų kaime, apjuostieji galovėjai Armalėnų kaime, ekstensyvi gamybos veislė Armalėnų kaime, hailendai Armalėnų kaime, Hailendų galvijai Armalėnų kaime, galvijų veislės Armalėnų kaime, Kyole veislės galvijai Armalėnų kaime, Hailendų veislė Armalėnų kaime, Limuzinai Armalėnų kaime, Limuzinų veislė Armalėnų kaime, Simentaliai Armalėnų kaime, Simentalių veislė Armalėnų kaime, mėsinių Simentalių tipas Armalėnų kaime, nereiklūs gyvuliai Armalėnų kaime, greitai augantys gyvuliai Armalėnų kaime, veisiami grynuoju veisimu Armalėnų kaime, naudojami kryžminimui su pieniniais galvijais Armalėnų kaime, veisiami mėsinio tipo Simentaliai Armalėnų kaime, Šarolė Armalėnų kaime, viena populiariausių mėsinių galvijų veislė pasaulyje Armalėnų kaime, Šarole veislės gyvuliai Armalėnų kaime, Šarole veislės galvijai Armalėnų kaime, Aberdinų angusai Armalėnų kaime, Aberdynų – angusai Armalėnų kaime, Aberdynų – angusų mėsa Armalėnų kaime, buliukai Armalėnų kaimas, buliai Armalėnų kaimas,gyvuliai Armalėnų kaimas, bulių – reproduktorių vertinimas Armalėnų kaimas, vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes Armalėnų kaimas, mėsinių veislių galvijų produktyvumo kontrolė Armalėnų kaimas, veislinių bulių pardavimas Armalėnų kaimas, veislinių bulių turinčių galvijų kilmės pažymėjimus pardavimas Armalėnų kaimas, parduoda veislinius bulius Armalėnų kaimas, parduoda veislinius bulius turinčius galvijų kilmės pažymėjimus Armalėnų kaimas, Aubrukai Armalėnų kaimas, Aubrakų veislės galvijai Armalėnų kaimas, Aubrakų veislė Armalėnų kaimas, mėsinių veislių galvijai Armalėnų kaimas, gražaus kūno sudėjimo gyvuliai Armalėnų kaimas, mėsa Armalėnų kaimas, skerdena Armalėnų kaimas, veisimas Armalėnų kaimas, kryžminimas Armalėnų kaimas, veisiami grynuoju veisimu Armalėnų kaimas, naudojami kryžminimui Armalėnų kaimas, naudojami kryžminimui su smulkesnėmis karvėmis Armalėnų kaimas, naudojami kryžminimui su telyčiomis Armalėnų kaimas, gerai auga ganant vidutinio derlingumo ganyklose Armalėnų kaimas, Galovėjai Armalėnų kaimas, viena seniausių mėsinių galvijų veislių Armalėnų kaimas, apjuostieji galovėjai Armalėnų kaimas, ekstensyvi gamybos veislė Armalėnų kaimas, hailendai Armalėnų kaimas, Hailendų galvijai Armalėnų kaimas, galvijų veislės Armalėnų kaimas, Kyole veislės galvijai Armalėnų kaimas, Hailendų veislė Armalėnų kaimas, Limuzinai Armalėnų kaimas, Limuzinų veislė Armalėnų kaimas, Simentaliai Armalėnų kaimas, Simentalių veislė Armalėnų kaimas, mėsinių Simentalių tipas Armalėnų kaimas, nereiklūs gyvuliai Armalėnų kaimas, greitai augantys gyvuliai Armalėnų kaimas, veisiami grynuoju veisimu Armalėnų kaimas, naudojami kryžminimui su pieniniais galvijais Armalėnų kaimas, veisiami mėsinio tipo Simentaliai Armalėnų kaimas, Šarolė Armalėnų kaimas, viena populiariausių mėsinių galvijų veislė pasaulyje Armalėnų kaimas, Šarole veislės gyvuliai Armalėnų kaimas, Šarole veislės galvijai Armalėnų kaimas, Aberdinų angusai Armalėnų kaimas, Aberdynų – angusai Armalėnų kaimas, Aberdynų – angusų mėsa Armalėnų kaimas, buliukai Šilutės rajonas, buliai Šilutės rajonas, gyvuliai Šilutės rajonas, bulių – reproduktorių vertinimas Šilutės rajonas, vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes Šilutės rajonas, mėsinių veislių galvijų produktyvumo kontrolė Šilutės rajonas, veislinių bulių pardavimas Šilutės rajonas, veislinių bulių turinčių galvijų kilmės pažymėjimus pardavimas Šilutės rajonas, parduoda veislinius bulius Šilutės rajonas, parduoda veislinius bulius turinčius galvijų kilmės pažymėjimus Šilutės rajonas, Aubrukai, Aubrakų veislės galvijai Šilutės rajonas, Aubrakų veislė Šilutės rajonas, mėsinių veislių galvijai Šilutės rajonas, gražaus kūno sudėjimo gyvuliai Šilutės rajonas, mėsa Šilutės rajonas, skerdena Šilutės rajonas, veisimas Šilutės rajonas, kryžminimas Šilutės rajonas, veisiami grynuoju veisimu Šilutės rajonas, naudojami kryžminimui Šilutės rajonas, naudojami kryžminimui su smulkesnėmis karvėmis Šilutės rajonas, naudojami kryžminimui su telyčiomis Šilutės rajonas, gerai auga ganant vidutinio derlingumo ganyklose Šilutės rajonas, Galovėjai Šilutės rajonas, viena seniausių mėsinių galvijų veislių Šilutės rajonas, apjuostieji galovėjai Šilutės rajonas, ekstensyvi gamybos veislė Šilutės rajonas, hailendai, Hailendų galvijai Šilutės rajonas, galvijų veislės Šilutės rajonas, Kyole veislės galvijai Šilutės rajonas, Hailendų veislė Šilutės rajonas, Limuzinai Šilutės rajonas, Limuzinų veislė Šilutės rajonas, Simentaliai Šilutės rajonas, Simentalių veislė Šilutės rajonas, mėsinių Simentalių tipas Šilutės rajonas, nereiklūs gyvuliai Šilutės rajonas, greitai augantys gyvuliai Šilutės rajonas, veisiami grynuoju veisimu Šilutės rajonas, naudojami kryžminimui su pieniniais galvijais Šilutės rajonas, veisiami mėsinio tipo Simentaliai Šilutės rajonas, Šarolė Šilutės rajonas, viena populiariausių mėsinių galvijų veislė pasaulyje Šilutės rajonas, Šarole veislės gyvuliai Šilutės rajonas, Šarole veislės galvijai Šilutės rajonas, Aberdinų angusai Šilutės rajonas, Aberdynų – angusai Šilutės rajonas, Aberdynų – angusų mėsa Šilutės rajonas, buliukai Šilutės rajone, buliai Šilutės rajone, gyvuliai Šilutės rajone, bulių – reproduktorių vertinimas Šilutės rajone, vertinimas pagal palikuonių penėjimosi ir mėsines savybes Šilutės rajone, mėsinių veislių galvijų produktyvumo kontrolė Šilutės rajone, veislinių bulių pardavimas Šilutės rajone, veislinių bulių turinčių galvijų kilmės pažymėjimus pardavimas Šilutės rajone, parduoda veislinius bulius Šilutės rajone, parduoda veislinius bulius turinčius galvijų kilmės pažymėjimus Šilutės rajone, Aubrukai Šilutės rajone, Aubrakų veislės galvijai Šilutės rajone, Aubrakų veislė Šilutės rajone, mėsinių veislių galvijai Šilutės rajone, gražaus kūno sudėjimo gyvuliai Šilutės rajone, mėsa Šilutės rajone, skerdena Šilutės rajone, veisimas Šilutės rajone, kryžminimas Šilutės rajone, veisiami grynuoju veisimu Šilutės rajone, naudojami kryžminimui Šilutės rajone, naudojami kryžminimui su smulkesnėmis karvėmis Šilutės rajone, naudojami kryžminimui su telyčiomis Šilutės rajone, gerai auga ganant vidutinio derlingumo ganyklose Šilutės rajone, Galovėjai Šilutės rajone, viena seniausių mėsinių galvijų veislių Šilutės rajone, apjuostieji galovėjai Šilutės rajone, ekstensyvi gamybos veislė Šilutės rajone, hailendai Šilutės rajone, Hailendų galvijai Šilutės rajone, galvijų veislės Šilutės rajone, Kyole veislės galvijai Šilutės rajone, Hailendų veislė Šilutės rajone, Limuzinai Šilutės rajone, Limuzinų veislė Šilutės rajone, Simentaliai Šilutės rajone, Simentalių veislė Šilutės rajone, mėsinių Simentalių tipas Šilutės rajone, nereiklūs gyvuliai Šilutės rajone, greitai augantys gyvuliai Šilutės rajone, veisiami grynuoju veisimu Šilutės rajone, naudojami kryžminimui su pieniniais galvijais Šilutės rajone, veisiami mėsinio tipo Simentaliai Šilutės rajone, Šarolė Šilutės rajone, viena populiariausių mėsinių galvijų veislė pasaulyje Šilutės rajone, Šarole veislės gyvuliai Šilutės rajone, Šarole veislės galvijai Šilutės rajone, Aberdinų angusai Šilutės rajone, Aberdynų – angusai Šilutės rajone, Aberdynų – angusų mėsa Šilutės rajone.


Veiklos sritis: Gyvulininkystė, paukštininkystė

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)