Pastenas, UAB

Pastenas, UAB
Pastenas, UAB
PASTATŲ ENERGINIO NAUDINGUMO SERTIFIKAVIMAS.
Įmonės kodas 301655570
Įmonės adresas Žemaitės g. 30, Mažeikiai, LT-89227
Telefonas +370 698 48014
Vadovas/direktorius Vidas Žūsinas
Pastenas, UAB

PASLAUGOS

Atliekame individualių gyvenamųjų namų bei administracinio tipo pastatų energinio naudingumo sertifikavimą. Sertifikavimo metu apskaičiuojamas pastato energijos suvartojimas, įvertinamas energinis naudingumas, nustatoma energinio naudingumo klasė ir išduodamas sertifikatas.

Nuo 2021 metų naujos statybos namams reikalaujama ne žemesnė kaip A++ energinio naudingumo klasė. Sertifikuojame tiek naujus, tiek senos statybos pastatus. Atliekame energinio naudingumo skaičiavimus. Pastatus sertifikuojame nuo 2007 metų.


Kokie dokumentai reikalingi apskaičiuoti klasę ir išduoti sertifikatą?​

➤Pastato projektinė dokumentacija

➤Kadastrinių matavimų byla

➤Eksploatacinių savybių deklaracija

 

◆  APIE PASTATŲ SERTIFIKAVIMĄ

Pastatų energinis naudingumas

Pastatų energinis naudingumas – tai apskaičiuotas energijos kiekis, reikalingas pastato šildymui, vėsinimui, karštam vandeniui ir pastato apšvietimui. Siekiant sumažinti aplinkos taršą, efektyviai panaudoti energijos resursus ir sutaupyti šildymo kaštus, šiuo metu naujos statybos namams keliami ypač aukšti energinio naudingumo reikalavimai, taip pat plėtojamos ir įvairios finansavimo priemonės senesnės statybos pastatų atnaujinimui.

Tiek pradedant naujas statybas, tiek rekonstruojant ar atnaujinant senus pastatus yra privaloma atlikti pastato energinio naudingumo sertifikavimą. Sertifikuojant pastatą nustatomas pastato energijos suvartojimas, įvertinamas energinis naudingumas, nustatoma energinio naudingumo klasė ir išduodamas sertifikatas.

Pastato sertifikatas

Pastato energinio naudingumo sertifikatas – tai LR Aplinkos ministerijos nustatyta tvarka atestuoto eksperto išduotas sertifikatas, kuriame įvertintas pastato energijos suvartojimas ir nurodoma energinio naudingumo klasė. Sertifikatas galioja ne ilgiau kaip 10 metų.

Į energinio naudingumo sertifikatą gali būti įtraukta ir, pavyzdžiui, metinis energijos suvartojimas negyvenamuosiuose pastatuose ar procentinė atsinaujinančios energijos išteklių dalis visame energijos vartojime.

Taip pat sertifikatuose gali būti pateikiamos rekomendacijos dėl pastato sąnaudų atžvilgiu optimalaus arba ekonomiškai efektyvaus energinio naudingumo gerinimo.

Energinio naudingumo sertifikavimas ES šalyse vykdomas įgyvendinant Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2010/31/ES.

 


◆  NAUDINGUMO KLASĖS

Pastato energinio naudingumo klasės nustatomos pagal energijos vartojimo efektyvumo rodiklių vertes ir yra skirstomos į 9 klases:

A++, A+, A, B, C, D, E, F, G.

Žemiausia G klasė nurodo energiškai neefektyvų pastatą, tuo tarpu A++ klasė laikoma aukščiausia, t.y. energijos beveik nevartojantis pastatas.

 

◆  SERTIFIKAVIMO TVARKA

Sertifikavimas vyksta šiais pagrindiniais etapais:

Užsakovo pateiktų su pastatu susijusių dokumentų tikrinimas;

Fizinė pastato apžiūra;

Energinio naudingumo skaičiavimas ir klasės nustatymas;

Sertifikato registravimas Statybos produkcijos sertifikavimo centre (www.spsc.lt);

Sertifikato perdavimas užsakovui.

   
 
 
Raktažodžiai: Pastenas, UAB, pastatų energinio naudingumo sertifikavimas, pastatų ir statinių techninė priežiūra, pastatų ir statinių statybos ... Žiūrėti daugiau
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.