Klaipėdos ekspertizė, UAB

Klaipėdos ekspertizė, UAB
Klaipėdos ekspertizė, UAB
UAB „Klaipėdos ekspertizė“ - bendrosios ir dalinės statinio projekto ekspertizės.
Įmonės kodas 300543700
PVM mokėtojo kodas LT100002851615
Įmonės adresas Vytauto g. 7-23, 92138 Klaipėda
Telefonas +370 650 63402
Telefonas +370 699 77998
Vadovas/direktorius Jurgita Raišutienė
Klaipėdos ekspertizė, UAB

„Šiame pasaulyje svarbiausia ne tai, kur stovime, o kuria kryptimi judame“

 Oliver Wendell Holmes

  

Klaipėdos ekspertizė, UAB  - statybos projektų ekspertizės lyderis Lietuvos vakarų ir šiaurės vakarų regione, sėkmingai plėtoja savo veiklą nuo 2006 metų. Atlieka statinio projekto bendrąją, specialiąją ir statinio projekto dalinę ekspertizes, vadovaujantis Valstybės įmonės Statybos produkcijos sertifikavimo centro išduotu kvalifikacijos atestatu Nr.4643. Konsultuoja statybos techninės veiklos ir savavališkos statybos padarinių šalinimo klausimais. Paslaugas teikia fiziniams ir juridiniams asmenims bei valstybinėms institucijoms.

Bendrovėje dirba patyrę, ilgametę patirtį turintys atestuoti projekto ekspertizės vadovai ir projekto dalinės ekspertizės vadovai, kurie greitai ir kvalifikuotai suteikia ekspertizės paslaugas.

Atlieka gyvenamosios paskirties pastatų, negyvenamosios paskirties pastatų: gamyklų, administracinių pastatų, prekybos centrų, mokyklų, teatrų, kino teatrų, muziejų, bibliotekų, ligoninių, poliklinikų ir kitos paskirties pastatų, inžinerinių tinklų ir kitų statinių ekspertizės paslaugas.

 

 

Statinio projekto ekspertizė

 

Projekto, kaip vientiso techninio dokumento įvertinimas, patikrinant kaip statinio ir jo dalių, inžinerinių sistemų, statinio ir statybos sklypo reikmes tenkinančių inžinerinių tinklų ir susisiekimo komunikacijų, statybos sklypo tvarkymo projekto sprendiniai atitinka Reglamente (ES) Nr.305/2011 nustatytus esminius statinių reikalavimus, kitus statybos teisės aktų nustatytus reikalavimus, privalomųjų statinio projekto rengimo dokumentų reikalavimus, taip pat projekto sprendinių tarpusavio ryšį ir suderinamumą.

Projekto ekspertizės rūšysbendroji projekto ekspertizė, dalinė projekto ekspertizė, specialioji projekto ekspertizė.

Bendroji projekto ekspertizė ir dalinės projekto ekspertizės privalomos Statybos įstatymo 34 straipsnio 1 dalyje nurodytiems statiniams. Kitų statinių projektų ar atskirų statinio projekto dalių projekto ekspertizės privalomumas nurodytas statybos techniniame reglamente STR 1.04.04:2017 ”Statinio projektavimas, projekto ekspertizė”.

 

 

Statinio ekspertizė

 

Statinio, kaip vientiso daikto,  įvertinimas, patikrinant, kaip esamo ar statomo statinio techninė būklė atitinka Reglamente (ES) Nr. 305/2011 [5.17] nustatytus esminius statinių reikalavimus, statinio normatyvinę kokybę, kitus statybos teisės aktų nustatytus reikalavimus, o statinio avarijos ar avarinės būklės atveju – nurodant šių įvykių priežastis, atsiradusias ir prognozuojamas pasekmes.

Statinio ekspertizė privalomai atliekama Statybos įstatymo 34 straipsnyje nurodytais atvejais. Statinio ekspertizė atliekama viešojo administravimo subjektų, atliekančių statybos valstybinę priežiūrą arba statinių naudojimo priežiūrą, iniciatyva, Statybos įstatymo 34 straipsnio 3 dalyje nustatytais atvejais.

 

 

Savavališkos statybos padarinių šalinimas

 

Savavališka statyba – statinio ar jo dalies statyba neturint galiojančio statybą leidžiančio dokumento (kai jis privalomas) arba jį turint, bet pažeidžiant esminius statinio projekto sprendinius.

Nuo 2017 m. sausio 1 d. savavališką statybą galima įteisinti savanoriškai. Statybos įstatymas numato, kad jeigu asmuo, siekiantis gauti statybą leidžiantį dokumentą, prašyme ar su prašymu pateiktuose dokumentuose nurodo, kad atliko savavališkus statybos darbus, dėl kurių nėra surašytas savavališkos statybos aktas, statybą leidžiančio dokumento išdavimo procedūros nestabdomos ir, asmeniui sumokėjus įmoką už savavališkos statybos įteisinimą, atliekamos įstatyme nustatyta tvarka.

 

 

Konsultavimas statybos techninės veiklos klausimais

 

Suteiksime informaciją, kaip surasti efektyviausią sprendimą statinių projektavimo, statybos, rekonstravimo ir defektų šalinimo klausimais. Teisinės informacijos nuorodos:

www.spsc.lt

www.am.lrv.lt

 

 

NAUDINGA INFORMACIJA

VĮ Statybos produkcijos sertifikavimo centras    www.spsc.lt 

Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerija      www.am.lrv.lt 

Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos   www.kpd.lt 

Teisės aktų registras    www.teisesakturegistras.lt


 
 
 
Raktažodžiai: Klaipėdos ekspertizė, Klaipėdos ekspertizė UAB, Klaipėdos ekspertizė UAB įmonė, Klaipėdos ekspertizė UAB firma, Klaipėdos ekspertizė ... Žiūrėti daugiau
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.