Lino Šateikos ūkis

Lino Šateikos ūkis
Lino Šateikos ūkis
Daržininkystės ūkis
Įmonės kodas 7601928
PVM mokėtojo kodas LT100000606818
Įmonės adresas Daugėlaičių kaimas 15, LT-81440 Meškuičių sen., Šiaulių rajonas
Telefonas +370 614 65890
Telefonas +370 686 02525
Telefonas +370 698 02566
Vadovas/direktorius Linas Šateika
El. paštas linas@linoukis.lt
Lino Šateikos ūkis

Apie mus

Ūkis yra įsikūręs Šiaulių rajone, netoli Šiaulių – Rygos kelio, šalia Kryžių kalno. Pradžioje, 1989 metais, buvo tik 25 ha žemės, gautos pagal „Valstiečių“ ūkio įstatymą,. Buvo auginami javai, cukrinai runkeliai, rapsas.

Nuo 1995 metų ūkis pradėjo auginti daržoves. Ūkis plėtėsi.  Šiuo metu ūkis apima 750 ha žemės. Tai vienas iš didžiausių daržininkystės ūkių Lietuvoje.

Pirmuosius žingsnius, auginant daržoves, padėjo žengti Olandai, kurie į Lietuvą atvežė pirmuosius tris daržininkystės projektus. Iš visoje Lietuvoje ūkininkaujančių to meto ūkininkų buvo pasirinkti trys ūkiai, esantys Vilniaus, Alytaus ir Šiaulių apskrityse. Šiame ūkyje pirmaisiais metais buvo auginama vos po pusę hektaro burokėlių, bulvių, svogūnų, morkų ir 3 ha įvairių kopūstinių daržovių. Įsisavinus daržovių auginimo technologijas, ūkis plėtėsi bei keitėsi auginamų daržovių asortimentas. Šiai dienai daržovės auginamos 300 ha plote. Likusi žemė pernuomojama aplinkiniams grūdų augintojams, tikslu išlaikyti natūralų dirvos derlingumą, bei užtikrinti sėjomainą. Iš gausybės auginamų daržovių asortimento liko tik dvi kultūros morkos ir svogūnai.

Šiai dienai ūkis yra pilnai apsirūpinęs visa reikalinga dirvos dirbimo, pasėlių priežiūros ir daržovių derliaus nuėmimo technika. Užauginama ūkyje iki 18000 t produkcijos, iki 13000 t morkų ir iki 5000 t svogūnų. Ankstyvosios morkos pradedamos kasti liepos pabaigoje, svogūnai rugpjūčio pradžioje. Visas derlius, skirtas saugojimui, nuimamas rugsėjo – spalio mėnesiais.

Visa užauginta produkcija sandėliuojama tam pritaikytose saugyklose. Svogūnai sandėliuojami moderniose saugyklose džiovyklose, kur jie džiovinami ir išsilaiko iki pavasario. Morkos sandėliuojamos konteineriuose, reguliuojamo klimato saugyklose šaldytuvuose taip pat išsilaiko iki balandžio – gegužės mėnesio.

Produkcijos realizacija prasideda liepos pabaigoje, o baigiasi balandžio – gegužės mėnesiais. Ūkyje yra visa moderniausia technika reikalinga pirminiam produkcijos paruošimui. Kaip antai svogūnų valymo linija, kurios našumas 40 t per dieną, įvairūs įrenginiai pritaikyti svogūnų fasavimui nuo 0,5 iki 25 kg. Yra įrengta moderni morkų plovimo bei poliravimo linija, svėrimo bei fasavimo įranga, skirta fasuoti morkas į polietileno ir tinklinius maišus nuo 1 iki 10 kg.

Taip pat ūkyje yra įrengtas perdirbimo cechas kuriame yra skutamos morkos ir lupami svogūnai ištisus metus. Ūkis per dieną gali nuskusti iki 8t morkų ir nulupti iki 6t svogūnų.

Ūkio produkcija parduodama Lietuvos, Latvijos ir Estijos prekybininkams.

PRODUKCIJA

Svogūnai

Skustos morkos

Morkos firminiame maišelyje

Fasuotos morkos

Morkos skaidriame maišelyje

Lupti svogūnai

Fasuoti svogūnai

   
 
 
Raktažodžiai: Lino Šateikos ūkis , Lino Šateikos ūkis įmonė, Lino Šateikos ūkis kontaktai, Lino Šateikos ūkis ... Žiūrėti daugiau
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.