Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka– didžiausia viešoji biblioteka Šiaurės Lietuvoje, kartu tai miesto ir regiono bendruomenes suburiantis centras.
Įmonės kodas 190757940
Įmonės adresas Aušros al. 62, LT-76235 Šiauliai
Telefonas +370 41 52 37 50
Vadovas/direktorius Bronius Maskuliūnas
El. paštas bibl@savb.lt
Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka

Bibliotekos misija – tenkinti regiono gyventojų informacinius, švietimo ir kultūrinius poreikius, skatinti asmenybės tobulėjimą, sudaryti sąlygas asmenybės saviraiškai, leisti laisvalaikį, bendrauti ir mokytis visą gyvenimą.

Bibliotekos vizija – moderni, nuolat besimokanti, pažangią patirtį taikanti bei skleidžianti, atvira, partneriška biblioteka.

 Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka – didžiausia viešoji biblioteka Šiaurės Lietuvoje, miesto ir regiono bendruomenes suburiantis centras. Čia siūlomas platus kultūrinių ir edukacinių veiklų pasirinkimas: susitikimai su rašytojais, žinomais kultūros ir meno veikėjais, knygų mugės, koncertai, parodos, filmų peržiūros, spektakliai, edukaciniai užsiėmimai, medijų ir informacinio raštingumo, kiti neformaliojo švietimo mokymai, mokslinės konferencijos. Bibliotekoje saugoma beveik 500 tūkst. lankytojams atvirai prieinamų spausdintų ir elektroninių knygų, kitų dokumentų, žemėlapių, vaizdo ir garso įrašų, archyvinės medžiagos ir kt.

 ŠAVB įsikūrusi moderniame, šiuolaikiškai įrengtame pastate. Bibliotekos erdvės pritaikytos bet kokio amžiaus ir poreikių, įskaitant ir įvairią negalią turintiems lankytojams. Čia veikia Kraštotyros, senųjų spaudinių ir skaitmeninimo skyrius, Knygos grafikos centras su unikaliu Gerardo Bagdonavičiaus ekslibrisų fondu, Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius su puikia žaisloteka, Amerikos skaitykla, turinti didžiausią leidinių, filmų ir kt. fondą anglų kalba regione. Bibliotekos Meno ir muzikos skaitykloje galima rasti didelę vinilinių plokštelių kolekciją, turtingą natų fondą, yra galimybė pagroti pianinu, sintezatoriumi, naudotis kompiuterinėmis grafikos dizaino programomis ir kt. Įrengtos kompiuterizuotos darbo vietos, kuriose lankytojai gali nemokamai naudotis internetu, programomis, prenumeruojamomis duomenų bazėmis ir kt. Bibliotekoje kasmet surengiama iki 500 edukacinių  ir kultūrinių veiklų.

 Lankytojų taip pat laukia erdvi dailės galerija, kino salė, Poezijos kambarys, Kūrybinėje erdvėje įsikūrusi inovatyvių technologijų laboratorija. O mažamečių vaikų tėvai gali pasinaudoti  trumpalaikės vaikų priežiūros centro „Kibi ribi“ paslaugomis. Aktyvi klubų veikla – čia veikia Anglų kalbosKlasikinės muzikos mėgėjųSkaitytojų„Poviliuko“ klubai.

DARBO LAIKAS:

  • PIRMADIENIAIS – PENKTADIENIAIS biblioteka dirba nuo 10 iki 19 val.
  • ŠEŠTADIENIAIS  – biblioteka nedirba.
  • SEKMADIENIAIS – biblioteka dirba nuo 10 iki 17 val.

   
 
 
Raktažodžiai: Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka kontaktai, Šiaulių apskrities ... Žiūrėti daugiau
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.