Balandžio 16 d., Antradienis

GRUZDŽIŲ MALŪNAS, UAB

Įmonė Raktažodis Vietovė
» LR įmonės   » Žemės ūkis, maisto pramonė   » Žemės ūkio produktai, apdorojimas, žemės ūkio bendrovės

Įmonės kodas: 175852598
PVM mokėtojo kodas: LT758525917
Adresas: Vilniaus g. 38-3A, LT-76253 Šiauliai
Telefonas: (687) 89352
Mobilus tel.: (413) 83000
Vadovas/direktorius: Vytautas Juodys
Svetainė: www.gruzdziumalunas.lt  
E.paštas: info@gruzdziumalunas.lt


Aprašymas:

Uždaroji akcinė bendrovė "Gruzdžių malūnas" įsteigta 1996 m. spalio 2 d. Pagrindinė įmonės veikla – grūdų (miežių, kviečių, kvietrugių, rugių, kukurūzų, rapsų) priėmimas, džiovinimas, valymas ir saugojimas. Šešiolika metų "Gruzdžių malūnas" sėkmingai dirba ir plečiasi. Siekdama maksimaliai patenkinti esamų ir potencialių klientų poreikius, įmonė nuolat investuoja ne tik į plėtrą, bet ir į teikiamų paslaugų kokybę.

Pagrindinė įmonės veikla vykdoma Nakiškių kaime, Pasvalio rajone, Biliūnų kaime, Baisogalos seniūnijoje ir Pavartyčių kaime, Šeduvos seniūnijoje.

Po Nakiškių sandėlio rekonstrukcijos padidėjo sandėlio talpa: 2014 metais pastatytas vienas sandėlis grūdų laikymui, o 2015 metais statomi dar du sandėliai. Sumontuota antra džiovykla, todėl vienu metu galėsime priimti daugiau drėgnų grūdų. Nakiškėse nuo 2012 metų turime elektronines automobilines svarstykles, kurių galia – 60 t. Pavartyčių ir Biliūnų grūdų sandėlyje nuo 2014 metų taip pat yra elektroninės automobilinės svarstyklės. Tai suteikia galimybę patenkinti daugiau klientų poreikių. Sandėliuose veikia laboratorijos, kurių pagrindinė veikla – grūdų kokybės nustatymas.

Visuose objektuose priimami, džiovinami ir sandėliuojami grūdai. Įmonė vienu metu pas save gali laikyti 20 000 t. grūdų, tačiau niekada nesustoja augusi. Nuo 2010 metų spalio mėnesio turime galimybę atlikti pakrovimo darbus grūdų gabenimui geležinkeliu. Plečiamės ne tik sandėliavimo srityje – jau turime dvi nuosavas grūdų vežimo mašinas, dėl kurių galime kokybiškiau ir greičiau atlikti teikiamas paslaugas. Ūkininkai ir įmonės kviečiami naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis.




Grūdai
Iš grūdų gaminami miltai, kruopos, makaronai, duonos ir pyragų gaminiai. Daugelis mokslininkų, dietologų teigia, jog grūdai ir jų produktai yra labai maistingi ir reikalingi žmogaus organizmui. Iš jų gaunama daug vertingų B, C, E grupės vitaminų, angliavandenių, baltymų, skaidulinių medžiagų, juose taip pat yra riebalų, amino rūgščių, mineralų, kurie reikalingi normaliam organizmo funkcionavimui. Skirtingi grūdai turi nevienodą kiekį įvairių medžiagų. Naudingesni chemiškai neapdoroti ir daiginti grūdai, kurie išsaugo daugiau gerųjų savybių. Ypač vertingos grūdų sėlenos ir gemalai, todėl mūsų įmonėje naudojama tik naujausia, profesionali apdirbimo įranga. Taip užtikrinama aukščiausia grūdų kokybė.

Kviečiai
Kviečiuose daug baltymų, amino rūgščių, glitimo, vitaminų ir mineralinių medžiagų: cinko, mangano, vario, neorganinio fosforo bei geležies. Susmulkinti ir sumalti jie naudojami miltų, duonos, konditerijos kepinių, makaronų gamyboje, neskaldyti – košėms, daiginimui. Ypač naudingi daiginti kviečiai, kurie turi gydomųjų savybių, valo organizmą, yra lengvai įsisavinami.

Kukurūzai
Dažnai jie naudojami gyvulių pašarui, ypač stiebai ir lapai. Žmonių maistui šie grūdai panaudojami krakmolo, dribsnių, traškučių, cukraus, sirupo, spirito, alaus, acto rūgšties, aliejaus gamyboje. Juose gausu naudingų maistinių ir vaistinių medžiagų: įvairių vitaminų, karotino, kalio, kalcio, magnio, geležies, druskų, riebalų.

Miežiai
Mokslininkai nustatė, jog miežiuose yra medžiagų, kurios padeda stabdyti cholesterolio gamybą ir užkerta kelią jo kaupimuisi žmogaus organizme. Miežiuose gausu vitaminų, skaidulų, kurie gerina virškinimo sistemą, jie pasižymi mažesniu baltymingumu, lyginant su avižomis ir kviečiais. Tinkamai apdoroti, nepažeisti ir kokybiškai išsaugoti miežiai gali būti naudojami įvairių maisto, gėrimų gaminimui (duonos, prieskonių, arbatos, alaus, viskio) bei daiginimui.

Taip pat mūsų įmonė apdirbimui bei sandėliavimui priima didelį kiekį ir kitų rūšių grūdų: rugius, kvietrugius, rapsus. Apdirbimo procesams naudojame tik naujausią įrangą, automatizuotas sistemas, kurios suteikia galimybę visus suplanuotus veiksmus atlikti nepažeidžiant grūdų.





























Grūdų elevatoriai ir jų automatizavimas


Elevatoriaus sistemą sudaro:
  • pastatai, kuriuose yra priimamai grūdai, specialios svarstyklės, grūdų iškrovimo bei duobės valymo įrenginiai, drėgnų grūdų laikino laikymo ir džiovinimo pastatai;

  • grūdų srautų judėjimą užtikrinantys kaušiniai (vertikaliam gabenimui) bei sraigtiniai transporteriai (dažniausiai horizontaliam gabenimui);

  • beicavimo (sėklų dezinfekavimo) patalpos ir beicuotų sėklų saugojimo sandėliai, kurie turi būti atskiri nuo kitų gamyklinių pastatų bei įrenginių;

  • specialios vietos ar patalpos, kurios skirtos katilinei ir kuro saugyklai, personalui. Turi būti įrengta dispečerinė bei eksploatacinių medžiagų sandėlys.




Grūdų džiovinimas, grūdų sandėliavimas

Po derliaus nuėmimo yra labai svarbu laiku atlikti visus reikalingus grūdų apdirbimo procesus: jų pirminį ir kartais pakartotiną valymą, džiovinimą, aktyvų vėdinimą. Tik tinkamai apdoroti grūdai: miežiai, kviečiai, rugiai ir kt., gali ilgai išsilaikyti ir neprarasti savo maistinių bei sėklinių savybių viso sandėliavimo metu. Jei visi apdirbimo procesai atliekami pagal reikalavimus, tuomet grūdų būklę galima netgi pagerinti.
svarbu išsaugoti grūdų kokybę ir prarasti kuo mažiau jų svorio. Blogai atlikti darbai gali sąlygoti grūdų sugedimą, kaitimą, o tai reiškia didelį kiekį prarastų grūdų. Kad taip nenutiktų, būtina išmanyti visus apdirbimo procesus, jų pagrindinius principus, nes pavyzdžiui, išvalyti miežiai pirmiausia turi būti laikomi vandenyje, o ne iškart siunčiami džiovinti. Drėgmė jiems būtina, kadangi tada išsaugomos geriausios jų maistinės ir daigumo savybės. Vėliau jų džiovinimas turi vykti labai lėtai ir neintensyviai Visus apdirbimo procesus atlikti lengviau, kai į pagalbą pasitelkiama naujausia technika, o procesai automatizuojami. Taip sutaupoma daug laiko, darbo jėgos ir energijos sąnaudų. Automatizuoti procesai leidžia sumažinti grūdų apdirbimo išlaidas, užtikrina didesnį pelną juos realizuojant rinkoje.



Grūdų priėmimas, grūdų tyrimas, grūdų laboratorija

Grūdų priėmimas elevatoriuje užtrunka daug greičiau negu seniau, kadangi beveik visi procesai yra automatizuoti ir naudojama pati naujausia technika bei įranga. Supirkimo punktuose yra priimamos įvairios grūdinės kultūros: miežiai, kviečiai, kvietrugiai, rugiai, kukurūzai, rapsai. Tada atliekamas grūdų tyrimas. Tyrimo metu operatorius iš kelių skirtingų krovinio vietų su tam specialiai pritaikyta įranga paima mėginius. Šie mėginiai yra siunčiami į specialias laboratorijas, kuriose atliekamas grūdų kokybės tyrimas ir nustatoma jų būklė bei klasė.

Grūdų laboratorija

Modernizuota grūdų laboratorija suteikia galimybę greitai sulaukti tyrimo rezultatų. Ūkininkas čia pat gali paprašyti, jog ir jis gautų tokius pačius grūdų mėginių pavyzdžius, jeigu vėliau kiltų nesutarimų dėl pristatytų grūdų kokybės bei klasės nustatymo tyrimų išvadų. Tačiau tokie nesklandumai pasitaiko tikrai retai, nes lojalūs klientai jau yra įsitikinę, kad šiuolaikiška grūdų laboratorija pateikia tikslius rezultatus.

Grūdų tyrimas

Kokybės ir klasės nustatymo metu tikrinama bendra grūdų būklė, ar jie yra sveiki, nėra pelėsiams būdingų požymių. Grūdų tyrimas leidžia įvertinti, kiek grūdai turi priemaišų, skalsių, kokia yra jų drėgmė, hektolitro masė. Pagal šiuos gautus rodiklius yra sudaromos grūdų pirkimo – pardavimo sutartys, kuriose nurodoma grūdų rūšis, svoris, klasė, kaina ir kitos sąlygos.






Grūdų valymas

Grūdai, nuimti kombainais, turi įvairių priemaišų, pagal kurias tyrimo metu nustatoma grūdų kokybė ir jų klasė. Dažniausiai pasitaikančios priemaišos: šiaudai, smėlis, labai maži akmenukai, dirvos, metalo ar stiklo gabalėliai ir pan. Žinoma, kuo jų daugiau, tuo prastesnė grūdų kokybė ir žemesnė jų klasė. Priemaišų negali būti daugiau negu 2 proc., tačiau kartais dėl blogų oro sąlygų, kombaino nesureguliavimo, augalų savybių ir kt., priemaišų kiekis siekia net 5 proc. Dėl didelio kiekio priemaišų džiovinimo ir sandėliavimo procesai tampa ne tokie efektyvūs, nes ilgai delsiant nešvarumai stipriai didina grūdų drėgmės lygį. Todėl labai svarbu, kad grūdų valymas būtų atliekamas kuo greičiau.



Grūdų džiovinimas

Kviečių, miežių, rugių džiovinimas, yra vienas efektyviausių būdų norint išsaugoti grūdų maistines ir sėklines savybes po derliaus nuėmimo. Nuimtas mūsų šalies derlius dažniausiai pasižymi 18-20 proc. drėgniu, o ilgai laikyti patariama, ne didesnį kaip 14 proc. drėgnį turinčius, grūdus. Pavyzdžiui, jeigu miežiai pasižymi didesniu negu 14 proc. drėgniu, turi būti atliekamas miežių džiovinimas, kuris sumažins drėgnį iki rekomenduojamos normos. Džiovinimo procesas yra labai svarbus, nes leidžia sumažinti grūdų drėgmę, kas sąlygoja grūdų kokybės išsaugojimą viso sandėliavimo metu, nepaisant laikymo trukmės. Sausuose grūduose žymiai sulėtėja mikroorganizmų, bakterijų plitimas, grūdai pasidaro lengvesni, todėl jų transportavimas tampa patogesnis, reikia mažesnių patalpų jų saugojimui. Kitaip negu drėgni grūdai, sausi yra šviesesnės spalvos, pasižymi geresne maistine bei sėkline verte. Prieš džiovinimą grūdus patartina išvalyti pirminiu valymu, nes tai suteikia galimybę sumažinti energijos ir darbo sąnaudas.



Aktyvus grūdų vėdinimas

Esant dideliam grūdų drėgniui stipriai nukenčia grūdų kokybė, gali greičiau plisti nepageidaujami mikroorganizmai ir bakterijos, dėl to kasmet prarandami labai dideli kiekiai grūdinių kultūrų. Grūdų vėdinimas reikalingas norint atvėsinti supiltus grūdus, sumažinti jų drėgnumą, palaikyti optimalią temperatūrą, užkirsti kelią kaitimui. Norint, kad grūdų sandėliavimas užtikrintų jų kokybės išsaugojimą, sustabdytų priešlaikinį brendimą, dygimą, reikia juos tinkamai atvėsinti.



Grūdų sandėliavimas, sandėliavimo paslaugos

Grūdai sandėliuojami specialiose moderniose patalpose, kuriose sudaromos tinkamos saugojimo sąlygos. Grūdų laikymo režimas yra parenkamas atsižvelgus į grūdų paskirtį, būklę, drėgnį, oro sąlygas. Tai užtikrina, jog mūsų bendrovės teikiamos sandėliavimo paslaugos padės ilgai išsaugoti Jūsų grūdines kultūras. Nustatant grūdų kokybę ir klasę atliekamas grūdų kokybės tyrimas. Pagal gautus rezultatus ir atsižvelgus į grūdinių kultūrų rūšį bei drėgnį, grūdų sandėliavimas Pasvalio rajone galimas keliais režimais: sausai, atšaldžius arba be oro.
Grūduose, kurie laikomi be oro, lėtėja mikroorganizmų ir kenkėjų veikla, kadangi beveik visi jie negali išgyventi ir žūva, kai patalpose yra nepakankamas deguonies kiekis.
Sausuose, švariuose, laisvojo vandens neturinčiuose grūduose, kurių drėgnis mažesnis už kritinį, sulėtėja visi fiziologiniai grūdų procesai. Tokioje aplinkoje lėtėja ir mikroorganizmų, bakterijų, grūdinių erkių, vabzdžių gyvybingumas, didelė dalis grūdų masės atsiduria anabiotiniame būvyje.
Sandėliavimui paruošti atšaldyti grūdai yra apsaugojami nuo kaitimo, drėgmės ir kenkėjų suaktyvėjimo. Tokios rūšies saugojimo metu siekiama nuslopinti grūdų gyvybinius procesus, kad jie visą laikymo laikotarpį išliktų nepažeisti ir išsaugotų jiems būdingas savybes.

























Rapsų sandėliavimas, krovimas ir transportavimas

Rapsai – viena dažniausiai aliejaus gamybai naudojamų grūdų rūšių. Šis aliejus turi vitaminų A, E, D, omega-6, omega-3, oleino riebalų rūgščių, dėl ko dažnai yra lyginamas su alyvuogių aliejumi. Tačiau, norint išgauti aukščiausios rūšies produktą, reikia naudoti kokybiškai apdirbtus ir išsaugotus grūdus. Norint išsaugoti geriausią rapsų būklę, reikia žinoti, kaip juos taisyklingai sukrauti ir iškrauti į/iš sandėlio. Jei sandėliavimo patalpoje grūdai sukraunami netolygiai, tuomet blogai pasiskirsto drėgmė, kuri ima kauptis tik tam tikrose keliose grūdų masės vietose. Taip grūdinės kultūros pradeda greičiau gesti: grūdai netenka savo maistinių ar sėklinių savybių, gerokai nukenčia nuo išplitusių kenkėjų. Automatizuotose grūdų pakrovimo patalpose būna įrengti lygio davikliai, kurie reguliuoja į talpą pilamų grūdų kiekį.
Specialiuose pastatuose yra sandėliuojami labai dideli rapsų kiekiai, kurių svoris gali įtakoti pastatų būklę, todėl krovimo ar iškrovimo metu, grūdus privalu paskirstyti tolygiai. Netinkamai sukrauti ir nejudinami įvairių rūšių grūdai: rugiai, kviečiai, miežiai, rapsai, kvietrugiai, dėl netolygaus drėgmės pasiskirstymo gali pradėti gesti. Netolygiai supiltų rapsų sandėliavimas gali stipriai paveikti visą pastato konstrukciją. Siekiant išlaikyti jų stabilumą, reikia žinoti grūdų krovimo ir iškrovimo principus bei naudoti tinkamą įrangą.



Žemėlapis



Raktažodžiai: Gruzdžių malūnas UAB, Gruzdžių malūnas UAB Šiauliai, Gruzdžių malūnas UAB Šiauliuose, Gruzdžių malūnas UAB veikla, Gruzdžių malūnas UAB paslaugos, Gruzdžių malūnas UAB kontaktai, Gruzdžių malūnas UAB vadovas, Gruzdžių malūnas UAB įmonė, Gruzdžių malūnas UAB firma, Gruzdžių malūnas UAB darbo laikas, Gruzdžių malūnas UAB adresas, grūdai, grūdai Šiauliai, grūdai Šiauliuose, kviečiai, kviečiai Šiauliai, kviečiai Šiauliuose, kukurūzai, kukurūzai Šiauliai, kukurūzai Šiauliuose, miežiai, miežiai Šiauliai, miežiai Šiauliuose, grūdų elevatoriai, grūdų elevatoriai Šiauliai, grūdų elevatoriai Šiauliuose, grudų elevatorių automatizavimas, grudų elevatorių automatizavimas Šiauliai, grudų elevatorių automatizavimas Šiauliuose, grudų džiovinimas, grudų džiovinimas Šiauliai, grudų džiovinimas Šiauliuose, kviečių džiovinimas, kviečių džiovinimas Šiauliai, kviečių džiovinimas Šiauliuose, miežių džiovinimas, miežių džiovinimas Šiauliai, miežių džiovinimas Šiauliuose, grudų sandėliavimas, grudų sandėliavimas Šiauliai, grudų sandėliavimas Šiauliuose, kviečių sandėliavimas, kviečių sandėliavimas Šiauliai, kviečių sandėliavimas Šiauliuose, miežių sandėliavimas, miežių sandėliavimas Šiauliai, miežių sandėliavimas Šiauliuose, kukurūzų sandėliavimas, kukurūzų sandėliavimas Šiauliai, kukurūzų sandėliavimas Šiauliuose, grudų priėmimas, grudų priėmimas Šiauliai, grudų priėmimas Šiauliuose, kviečių priėmimas, kviečių priėmimas Šiauliai, kviečių priėmimas Šiauliuose, miežių priėmimas, miežių priėmimas Šiauliai, miežių priėmimas Šiauliuose, kukurūzų priėmimas, kukurūzų priėmimas Šiauliai, kukurūzų priėmimas Šiauliuose, grudų tyrimas, grudų tyrimas Šiauliai, grudų tyrimas Šiauliuose, kviečių tyrimas, kviečių tyrimas Šiauliai, kviečių tyrimas Šiauliuose, miežių tyrimas, miežių tyrimas Šiauliai, miežių tyrimas Šiauliuose, kukurūzų tyrimas, kukurūzų tyrimas Šiauliai, kukurūzų tyrimas Šiauliuose, grudų laboratorija, grudų laboratorija Šiauliai, grudų laboratorija Šiauliuose, kviečių laboratorija, kviečių laboratorija Šiauliai, kviečių laboratorija Šiauliuose, miežių laboratorija, miežių laboratorija Šiauliai, miežių laboratorija Šiauliuose, kukurūzų laboratorija, kukurūzų laboratorija Šiauliai, kukurūzų laboratorija Šiauliuose, atliekami grudų tyrimai, atliekami grudų tyrimai Šiauliai, atliekami grudų tyrimai Šiauliuose, atliekami kviečių tyrimai, atliekami kviečių tyrimai Šiauliai, atliekami kviečių tyrimai Šiauliuose, atliekami miežių tyrimai, atliekami miežių tyrimai Šiauliai, atliekami miežių tyrimai Šiauliuose, atliekami kukurūzų tyrimai, atliekami kukurūzų tyrimai Šiauliai, atliekami kukurūzų tyrimai Šiauliuose, grudų tyrimus atlieka, grudų tyrimus atlieka Šiauliai, grudų tyrimus atlieka Šiauliuose, kviečių tyrimus atlieka, kviečių tyrimus atlieka Šiauliai, kviečių tyrimus atlieka Šiauliuose, miežių tyrimus atlieka, miežių tyrimus atlieka Šiauliai, miežių tyrimus atlieka Šiauliuose, kukurūzų tyrimus atlieka, kukurūzų tyrimus atlieka Šiauliai, kukurūzų tyrimus atlieka Šiauliuose, grudų valymas, grudų valymas Šiauliai, grudų valymas Šiauliuose, kviečių valymas, kviečių valymas Šiauliai, kviečių valymas Šiauliuose, miežių valymas, miežių valymas Šiauliai, miežių valymas Šiauliuose, grudų valymas Pasvalys, grudų valymas Pasvalyje, kviečių valymas Pasvalys, kviečių valymas Pasvalyje, miežių valymas Pasvalys, miežių valymas Pasvalyje, grudų džiovinimas, grudų džiovinimas Šiauliai, grudų džiovinimas Šiauliuose, rugių džiovinimas, rugių džiovinimas Šiauliai, rugių džiovinimas Šiauliuose, kviečių džiovinimas, kviečių džiovinimas Šiauliai, kviečių džiovinimas Šiauliuose, miežių džiovinimas, miežių džiovinimas Šiauliai, miežių džiovinimas Šiauliuose, grudų vėdinimas, grudų vėdinimas Šiauliai, grudų vėdinimas Šiauliuose, aktyvus grudų vėdinimas, aktyvus grudų vėdinimas Šiauliai, aktyvus grudų vėdinimas Šiauliuose, rugių vėdinimas, rugių vėdinimas Šiauliai, rugių vėdinimas Šiauliuose, kviečių vėdinimas, kviečių vėdinimas Šiauliai, kviečių vėdinimas Šiauliuose, miežių vėdinimas, miežių vėdinimas Šiauliai, miežių vėdinimas Šiauliuose, sandėliavimo paslaugos, sandėliavimo paslaugos Šiauliai, sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, grudų sandėliavimo paslaugos, grudų sandėliavimo paslaugos Šiauliai, grudų sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, rugių sandėliavimo paslaugos, rugių sandėliavimo paslaugos Šiauliai, rugių sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, kviečių sandėliavimo paslaugos, kviečių sandėliavimo paslaugos Šiauliai, kviečių sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, miežių sandėliavimo paslaugos, miežių sandėliavimo paslaugos Šiauliai, miežių sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, kukurūzų sandėliavimo paslaugos, kukurūzų sandėliavimo paslaugos Šiauliai, kukurūzų sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, grudų sandėliavimas Baisiogala, grudų sandėliavimas Baisiogaloje, rugių sandėliavimas Baisiogala, rugių sandėliavimas Baisiogaloje, kviečių sandėliavimas Baisiogala, kviečių sandėliavimas Baisiogaloje, miežių sandėliavimas Baisiogala, miežių sandėliavimas Baisiogaloje, kukurūzų sandėliavimas Baisiogala, kukurūzų sandėliavimas Baisiogaloje, grudų sandėliavimo paslaugos Baisiogala, grudų sandėliavimo paslaugos Baisiogaloje, rugių sandėliavimo paslaugos Baisiogala, rugių sandėliavimo paslaugos Baisiogaloje, kviečių sandėliavimo paslaugos Baisiogala, kviečių sandėliavimo paslaugos Baisiogaloje, miežių sandėliavimo paslaugos Baisiogala, miežių sandėliavimo paslaugos Baisiogaloje, kukurūzų sandėliavimo paslaugos Baisiogala, kukurūzų sandėliavimo paslaugos Baisiogaloje, rapsai, rapsai Šiauliai, rapsai Šiauliuose, rapsų sandėliavimas, rapsų sandėliavimas Šiauliai, rapsų sandėliavimas Šiauliuose, rapsų sandėliavimo paslaugos, rapsų sandėliavimo paslaugos Šiauliai, rapsų sandėliavimo paslaugos Šiauliuose, rapsų krovimas, rapsų krovimas Šiauliai, rapsų krovimas Šiauliuose, rapsų krovimo paslaugos, rapsų krovimo paslaugos Šiauliai, rapsų krovimo paslaugos Šiauliuose, rapsų transportavimas, rapsų transportavimas Šiauliai, rapsų transportavimas Šiauliuose, rapsų transportavimo paslaugos, rapsų transportavimo paslaugos Šiauliai, rapsų transportavimo paslaugos Šiauliuose, žemės ūkio produktai, žemės ūkio produktai Šiauliai, žemės ūkio produktai Šiauliuose, žemės ūkio produktų apdorojimas, žemės ūkio produktų apdorojimas Šiauliai, žemės ūkio produktų apdorojimas Šiauliuose, žemės ūkio bendrovės, žemės ūkio bendrovės Šiauliai, žemės ūkio bendrovės Šiauliuose.


Veiklos sritis: Žemės ūkio produktai, apdorojimas, žemės ūkio bendrovės

Ieškoti informacijos apie šią įmonę (Google)