Penktadienis, balandžio 26 d.

Mortar Akmenė, UAB

Mortar Akmenė, UAB
Mortar Akmenė, UAB
Įmonės kodas 153251214
PVM mokėtojo kodas LT100001100116
Įmonės adresas Statybininkų g. 15, LT-85305 Venta, Akmenės r.
Telefonas +370 687 46 506
Telefonas +370 698 49 888
Vadovas/direktorius Dainius Kvedaravičius
El. paštas info@mortarakmene.lt
Mortar Akmenė, UAB


UAB “MORTAR AKMENĖ” gamina dirvožemio stimuliavimo priemonę “Kalktrąšę V” ir “Kalktrąšę HUM”.

Rūgštų dirvožemį mėgsta: dirviniai kežiai, vienmetės klestenės, dirviniai asiūkliai, smulkiosios rūgštynės, dirviniai ridikai. Jeigu radote savo sode, laukuose matote tokių augalų, žinokite, kad reikalingas dirvos kalkinimas. Lietuvoje rūgščios dirvos vyrauja vakarinėje, pietrytinėje dalyje. Dirvožemio rūgštingumą apibūdina jo pH (nuo 1 iki 14 skalės): 1-6 žymi rūgščią, 8-14 šarminę terpės, o 7 laikomas neutraliu.

Siekiant išvengti dirvos rūgštingumo, lemiančio dirvos piktžolėtumą, menkinančio derlingumą, alinančio dirvą, nuo seno dirvožemiai buvo kalkinami. Kalkinimas taip pat siejamas ir su efektyvesniu melioracinių sistemų funkcionavimu, kadangi kalkintose dirvose rečiau auga piktžolės, kurių šaknys geba užkimšti drenažą.

Didžioji dalis šiuo metu Lietuvos rinkoje įsigyti siūlomų kalkinimo medžiagų yra miltų struktūros. Todėl tolygus jų įterpimas į dirvą yra itin problemiškas. Uždaroji akcinė bendrovė „Mortar Akmenė“ siūlo granuliuota kalkinimo medžiagą „Kalktrąšę V“ ir „Kalktrąšę HUM“. Tai produktas, kuriame yra rūgštingumą mažinančių kalkinimo savybių bei dirvos maitinimui skirtų junginių MgO (magnio oksido) SO3 (sieros oksido), K2O (Kalio oksido), Fe2O3 (Geležies oksido).

MŪSŲ PRODUKCIJA

UAB “Mortar Akmenė” gaminama kalktrąšė yra granuliuota, trijų frakcijų : 0,01-2 mm, 2-5 mm ir 5-8 mm (visos jos pakuojamos atskirai), tad įterpimas į dirvą koreguojamas pagal turimus žemės plotus ir granulių barstytuvus. Kalktrąšės granulės yra tvirtos ir tinkamo dydžio tolygiam paskirstymui laukuose.

Gaminamos kalktrąšės yra dviejų rūšių:

  • „Kalktrąšė V“
  • „Kalktrąšė Hum“


 
Raktažodžiai: UAB Mortar Akmenė, UAB Mortar Akmenė kontaktai, statyba, statyba Ventoje, statyba Akmenės rajone, blokeliai, blokeliai ... Žiūrėti daugiau
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.