Vespe, UAB

Vespe, UAB
Vespe, UAB
Bendrovės pagrindinės veiklos kryptys - miškininkystė, miško ruoša (kirtimas, traukimas), miško atkūrimo paslaugos, miško pirkimas
Įmonės kodas 156906372
PVM mokėtojo kodas LT569063716
Įmonės adresas Plento g. 19, Kalnėnai, 55329 Jonavos r.
Telefonas +370 616 15656
Telefonas +370 699 95241
Vadovas/direktorius Žana Jančiulevičienė
Svetainė https://vespe.lt
El. paštas info@vespe.lt
Vespe, UAB

UAB „Vespe“  įkurta 1998 metais. Bendrovės pagrindinės veiklos kryptys – miškininkystė, miško ruoša (kirtimas, traukimas), miško atkūrimo paslaugos, miško pirkimas.

Pagrindinė bendrovės veiklos kryptis – darbas su privačių miško valdų savininkais. Konsultavimas miško pirkimo-pardavimo , miško ruošos, medienos sortimentacijos miškininkystės ir kitais klausimais.

PASLAUGOS

Biržių atvedimas

Toks darbas miške, kai suprojektuotos miškotvarkos projekte miško kirtimo biržės yra pernešamos į natūrą, tai yra į mišką. Pagrindiniams (brandaus miško) plyniems ar ne plyniems kirtimams kirsti, išskyrus keletą atvejų, būtinas miškotvarkos projektas, biržių atrėžimas ir leidimas miškui kirsti.

Miškotvarkos projektų ruošimas

Tai dokumentas, pagal kurį organizuojama miškų ūkio veikla ir atliekami visi miškų atkūrimo, naudojimo ir miško žemių tvarkymo darbai. Jame fiksuojami visi kirtimo etapai, augančių miške medžių skaičius ir jų rūšys bei tūris. Miškotvarkos projekto galiojimo trukmė yra ribota ir priklauso nuo Jūsų turimo miško ploto. Pagal visus keliamus reikalavimus parengtas miškotvarkos projektas galioja visą numatytą laiką ir negali būti keičiamas jokiomis aplinkybėmis.

Dirvos paruošimas miško sodinimui

Nuo dirvos paruošimo būdo priklauso ir dirvožemio derlingumas, drėgmės režimas, konkuruojančių augalų kiekis, aukštis ir agresyvumas kultivuojamiems augalams, dirvos ir netgi pažemio oro temperatūra sodinimo vietoje. Želdinių prigijimas, išsilaikymas ir augimas priklauso nuo fizinių bei hidrofizinių dirvožemio savybių.

Miško atsodinimas

Darbas, reikalaujantis atsakomybės, išankstinio pasiruošimo ir praktinės patirties bei žinoma lėšų. Miškų atkūrimas apima ne tik želdinių įveisimą (arba savaiminį atžėlimą), bet ir savalaikį jų papildymą, priežiūrą ir apsaugą iki jaunuolyno susiformavimo.

Miško kultūrų priežiūra

Vien pasodinti mišką nepakanka, reikia ir toliau pasodintus želdinius saugoti ir prižiūrėti.Siekiant suformuoti ūkiškai vertingus medynus reikia miško kultūras prižiūrėti nuo pirmųjų jų pasodinimo metų. Būtina laiku šienauti žolę ir atžalas, stelbiančias medelius bei pasirūpinti miško želdinių apsauga nuo žvėrių. Tai svarbus procesas leidžiantis auginti stiprų ir didelį prieaugį auginantį medyną.

Miško kultūrų apsauga

Mūsų įmonė rūpinasi miško kultūrų apsauga, tad vykdome neplynus kirtimus, palikdami medžius-milžinus, ilgaamžius medžius, vertingus biologinei įvairovei, medžius su drevėmis ir uoksais, vertingus sėklinius medžius. Taip pat siekiame miške gausinti negyvos medienos kiekį palikdami, dalį stuobrių, virtelių bei drevėtų medžių juostas prie upelių ir pelkių. Vykdydami visų rūšių kirtimus paliekame retus medžius- miškines obelis, laukines kriaušes, vinkšnas,trešnes ir kt., o projektuodami miško atželdinimą pirmenybę teikiame natūraliam atžėlimui.

Jaunuolynų priežiūra ir ugdymas

Bet kokios sudėties medynuose (iki 20 metų) jaunuolynus būtina prižiūrėti ir atlikti jaunuolynų ugdymą. Jaunuolynų ugdymu mišriuose medynuose siekiama formuoti jų rūšinę sudėtį. Jaunuolynų ugdymo procesas apima stelbiančių nepagrindinių rūšių medžių bei krūmų šalinimą ir pagrindinių rūšių medžiams optimalių augimo sąlygų sudarymą.Grynuose medynuose siekiama sumažinti jų tankumą ir taip susilpninti medelių konkurenciją, didinti jų atsparumą nepalankiems aplinkos veiksniams, bei auginti ekonominę Jūsų miško vertę.

Miško kirtimas ir traukimas

Tvirtai nusprendus išsikirsti savo mišką, reikia išsiaiškinti kokius kirtimus Jūsų valdoje galima vykdyti. Lietuvoje yra keturios miško kirtimo grupės:

1. Pagrindiniai miško kirtimai. Dažniausiai kertami brandūs ir bręstantys medynai. Pagrindinis tikslas yra panaudoti nukirstą medieną.

2. Ugdomieji miško kirtimai. Kertami nepageidaujamų rūšių medžiai, kreivi ir šakoti, kurie trukdo augti kitiems geros kokybės medžiams. Po šių kirtimų likusieji medžiai gauna daugiau erdvės ir šviesos, todėl vystosi greičiau ir geriau.)

3. Sanitariniai miško kirtimai. Kertami ligoti, kenkėjų pažeisti, džiūstantys ir sudžiuvę medžiai.

4. Specialieji miško kirtimai. Šie kirtimai apima visus kitus kirtimus, kurie nepriskiriami pagrindiniams, ugdomiesiems ir sanitariniams.

 
 
 
Raktažodžiai: Vespe UAB, Vespe UAB įmonė, Vespe UAB firma, Vespe UAB kontaktai, Vespe UAB adresas, Vespe ... Žiūrėti daugiau
Svetainė yra atnaujinama. Galimi smulkūs nesklandumai.